Блогър реши да кара най-бързата Tesla под вода. Какво се случи? (ВИДЕО)

За експеримента е изграден изкуствен басейн с дълбочина два метра

Създателите на YouTube канала Chillin ‘with Chet решиха да проведат необичаен експеримент с участието на електрическата кола Model S Plaid. Блогърите решиха да карат тази кола… под вода . Най -вече авторите на експеримента бяха обезпокоени от факта, че водата може да влезе в колата и да причини късо съединение в електрическата система. Те обаче поясняват, че Tesla-та е доста добре изолирана, така че техните експерименти трябва да завършат без инциденти.

Американците решават да се подготвят за експеримента много сериозно. За да направят това, те използват тежко оборудване за изграждане на изкуствен басейн с дълбочина 2 фута (2,13 метра). Електрическата кола е допълнително изолирана и шофьорът взима със себе си специален резервоар за въздух.

Резултатите от експеримента обаче трудно могат да се нарекат успешни. Факт е, че електрическият автомобил не успява напълно да се потопи до дъното на изкуствения басейн. Колата на практика плува по водата, а колелата ѝ дори не докосват дъното. В резултат на това колата все пак успя да излезе от необичайния басейн.

 

 

Ще припомним, че Tesla Model S Plaid е оборудвана с три електродвигателя. Системната мощност на електрическия силов тракт е 1 020 конски сили. Ускорението до сто отнема само две секунди, а максимална скорост е 321 км/ч. Круизният обхват на лифтбека е 627 километра. За пробег от 300 километра, зареждането отнема 15 минути. Вижте и този нестандартен експеримент.

 

Източник: fakti.bg

 

Подобни статии

Поддръжката на криптовалута ще бъде добавена към Google Pay

През 2021 г. платформата Google Pay преживя най-тежките сътресения сред услугите...

Още в катергорията

Поддръжката на криптовалута ще бъде добавена към Google Pay

През 2021 г. платформата Google Pay преживя най-тежките сътресения...

Учени от Плевен създават първата българска виртуална биобанка за туморни тъкани

Първата българска виртуална биобанка за туморни тъкани ще бъде...

Браузърът Safari на Apple е опасен

Към днешна дата уязвимостта е засегнала всички работещи версии...