Блогър реши да кара най-бързата Tesla под вода. Какво се случи? (ВИДЕО)

За експеримента е изграден изкуствен басейн с дълбочина два метра

Създателите на YouTube канала Chillin ‘with Chet решиха да проведат необичаен експеримент с участието на електрическата кола Model S Plaid. Блогърите решиха да карат тази кола… под вода . Най -вече авторите на експеримента бяха обезпокоени от факта, че водата може да влезе в колата и да причини късо съединение в електрическата система. Те обаче поясняват, че Tesla-та е доста добре изолирана, така че техните експерименти трябва да завършат без инциденти.

Американците решават да се подготвят за експеримента много сериозно. За да направят това, те използват тежко оборудване за изграждане на изкуствен басейн с дълбочина 2 фута (2,13 метра). Електрическата кола е допълнително изолирана и шофьорът взима със себе си специален резервоар за въздух.

Резултатите от експеримента обаче трудно могат да се нарекат успешни. Факт е, че електрическият автомобил не успява напълно да се потопи до дъното на изкуствения басейн. Колата на практика плува по водата, а колелата ѝ дори не докосват дъното. В резултат на това колата все пак успя да излезе от необичайния басейн.

 

 

Ще припомним, че Tesla Model S Plaid е оборудвана с три електродвигателя. Системната мощност на електрическия силов тракт е 1 020 конски сили. Ускорението до сто отнема само две секунди, а максимална скорост е 321 км/ч. Круизният обхват на лифтбека е 627 километра. За пробег от 300 километра, зареждането отнема 15 минути. Вижте и този нестандартен експеримент.

 

Източник: fakti.bg

 

Подобни статии

Лъжа ли e честота на опресняване от 120 Hz при новия IPhone

Преди две седмици от Apple представиха своите флагмани при смартфоните в...

Още в катергорията

Лъжа ли e честота на опресняване от 120 Hz при новия IPhone

Преди две седмици от Apple представиха своите флагмани при...

Telegram вече е с нови функции

Интерактивни емотикони, записване на живи предавания и други са...

Европейски държави обмислят забрана за използването на Waze

Всеки потребител, използващ Waze може да отбелязва различни опасности...