България открива почетно консулство в Перуджа, Италия

Назначаването на Антонио Кашанели за почетен консул на България в Италия ще допринесе за активизиране и задълбочаването на сътрудничество във всички области от взаимен интерес

Министерският съвет прие решение за назначаването на Антонио Кашанели за почетен консул на България в Италия със седалище в град Перуджа и консулски окръг, обхващащ територията на област Умбрия. Антонио Кашанели има дългогодишен опит в сферата на финансовото консултиране и поддържа много добри контакти с ключови фигури от италианското общество. Бил е областен секретар на Италианската конфедерация на работническите синдикати с ресор търговия, туризъм и култура. Ръководил е и италианската Националната асоциация „Отвъд границите“, чиято дейност е насочена към подпомагане на интегрирането на чужденците в Италия.

Назначаването на Антонио Кашанели за почетен консул на България в Италия ще допринесе за активизиране и задълбочаването на сътрудничество във всички области от взаимен интерес – развитие на търговията и насърчаване на бизнеса между двете страни предвид добре развитата хранителна, мебелна и текстилната промишленост в региона. Ще способства за привличане на нови инвестиции и туристи, както и за засилване на взаимодействието с българската общност в област Умбрия.

Откриването на почетното консулство ще даде положителен импулс и на обмена в областта на културата и образованието. Град Перуджа е популярен университетски център. Там се намира Университетът за чужденци, посещаван от много български студенти.

Източник: fakti.bg

Подобни статии

Още в катергорията

„Виваком” вдига цените, а всеки от деветимата шефове е получил средно по 3,3 милиона за 2020 г.

Георги Кадиев разкри документ, удостоверяващ космическите възнаграждения на шефовете...

„Вторични трусове“ в македонските медии след визитата на Петков

Очаквано, визитата се използва за вътрешнополитическите битки между СДСМ...