ГЕРБ обвини МРРБ в „тотален хаос и безпътица“

„Да свършат и малко работа, защото колапсът ще има трайни последици“, предупреди бившият зам.-регионален министър

Законът трябва да се спазва и ние сме го правили. От МРРБ обявиха, че са установили нерегламентирани строителни дейности. От четири месеца министерството се управлява от служебен министър, който първо смени управителния съвет на АПИ, след това изчегърта и новия, изчегърта целия ръководен състав на „Автомагистрали“, във ВиК сектора отново е сменен ръководния състав. Това заяви бившият министър на Петя Аврамова по време на брифинг на ГЕРБ в НС, съобщава Novini.bg.

„Това, което ни интересува нас и целия български народ е, строи ли се АМ „Хемус“. Отговорът е „Не“ и всеки, който иска, може да мине и да се убеди сам. Бавят се всички отчуждителни процедури. Явно това не е на дневен ред. Единственото, което се прави, е да се констатира, че са се извършили нарушения. Настояваме следващото служебно правителство да изведе регионалната политика като основен приоритет и да даде ръководството му на истински експерти“, призова Аврамова. По думите ѝ всичко постигнато до тук е оставено да рухне.

Депутатът от ГЕРБ Росица Кирова обясни какво се случва с ОВОС за тунела под Петрохан. „Шест месеца по-късно няма никакви стъпки по провеждане на оценката на околната среда. Нищо не се прави и за пътя Монтана-Ружинци. Ако това е начин за справяне с проблемите на регионите, няма да имаме нищо“, предупреди тя.

„Вместо да полагаш максимум усилия, ти ровиш по чекмеджета и търсиш грешките на предходните. Трябва да се сложи точка на такова безотговорно поведение. Новото служебно правителство по този начин ли ще се отнася към инфраструктурните проекти? пита се тя. Кирова бе категорична, че трябва да има икономика и инвестиции.

Бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов изтъкна, че свършената работа е нула по отношение на язовирите, които носят заплаха за живота и здравето на хората. „Питам какво се свърши за последните 4 месеца? Започнаха с източване на язовири и то незаконно. Предприятието за язовирите е без легитимно ръководство, то не е провеждало заседания от м. април или поне няма доказателства за такъв тип заседания. По отношение на ремонта на язовирите напомням, че всички са класифицирани като аварийни и застрашаващи от съответните органи“, заяви Борисов.

Бившият зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков коментира, че в това министерство в момента само могат да чегъртат и обричат хората. „МРРБ се управлява от министърка, назначена от Радев, която хал хабер си няма от това, което трябва да работи. Министерството се управлява от явно некопметентни хора“, обобщи Нанков.

„Повече от 4 месеца това министерство не придвижва и на йота инфраструктурните обекти с единствената цел да компрометират ГЕРБ. Ние сме оставили всички планове и проекти, имахте да придвижите елементарни процедури по отчуждаването“, обърна се той към ръководството на МРРБ.

„Спекулации и внушения правят, но нека поне и малко работа да свършат, защото инфраструктурният сектор е сред най-стабилните, оставени от нас. Колапсът, който ще настане, ще има трайни последици“, коментира още бившият зам.-министър Нанков.

Подобни статии

Михаил Миков: От днес не съм член на БСП, нужна е нова лява партия

Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви пред БНР, че напуска партията. Миков...

Още в катергорията

Михаил Миков: От днес не съм член на БСП, нужна е нова лява партия

Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви пред БНР, че напуска...

Депутат на ИТН ще е новият шеф на Тотото

Това става ясно от внесените документи в Търговския регистър...

За фашизма в България и Македония

Защо се сърдим на македонците, че ни викат бугари-татари,...