ГЕРБ-СДС напусна дебатите за бюджетите на НЗОК и ДОО

ГЕРБ-СДС напуснаха заседанието на комисията по бюджет, която разглежда актуализацията на бюджета на НЗОК и ДОО между първо и второ четене.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев коментира, че няма да се включат, тъй като са получили доклада за бюджетите преди два часа.

Това са два много важни закона. За два часа едва ли може да се запознаем с всички варианти, които са ни предоставени“, каза той и подчерта, че всяка партия има свое предложение.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

„Това, което те предлагат с изменението на коефициента, на максималната пенсия означава, че това ще действа оттук занапред“, подчерта той. Според него тяхното предложение е много по-разумно и правилно, защото е до края на финансовата година и след като са направили необходимите разчети.

„Нашето предложение не е по-лошо от тяхното за пенсионерите, тъй като осигурява по-голям ресурс от това, което те предлагат в дългосрочен план, а ние за останалите 3 месеца до края на годината“, коментира Ананиев.

Той каза, че днес няма да се върнат в зала, но увери, че през почивните дни ще се запознаят с всички предложения и във вторник, на извънредното заседание в парламента, ще направят дебата.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...