Дания иска мигрантите да работят, за да получават помощи

Някои от мигрантите в Дания ще трябва да работят по 37 часа седмично, за да получават помощи от държавата, съобщи Би Би Си с позоваване на премиера на страната Мете Фредериксен, предаде News.bg.

Това изискване ще важи за лица, които са получавали помощи в продължение на три до четири години и не са достигнали определено ниво на владеене на датски език. По думите на Фредериксен, новите правила са насочени към жени от „незападен“ произход, които живеят от обезщетения.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Искаме да въведем нова логика на труда, според която хората имат задължение да дават своя принос и да бъдат полезни. Ако не могат да си намерят редовна работа, да работят за помощите си.“ – коментира Мете Фредериксен. Дания многократно затяга имиграционната си политика през последните години. По официални данни, шест от десет жени, идващи от Близкия изток, Северна Африка и Турция не работят след пристигането си в Дания.

Датските власти смятат, че тази инициатива ще помогне на мигрантите да се интегрират в датското общество. „Твърде дълго им правим мечешка услуга като не изискваме нищо от тях“, подчерта Фредериксен. По думите на датския министър на заетостта Петер Хумелгард, мигрантите може да почистват плажовете или да изпълняват задачи за различни компании.

Подобни статии

Ангела Меркел стана служебен канцлер на Германия

Тя ще остане на поста до постигането на коалиционно споразумение между...

Още в катергорията

Ангела Меркел стана служебен канцлер на Германия

Тя ще остане на поста до постигането на коалиционно...

Тайван: Конфликт с Китай ще е световна катастрофа

По-рано говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян протестира...

САЩ може да премахнат визите за българи при престой до 90 дни

Освен България другите три страни, за които предстои да...