Депутат от ИТН: Има риск пари по Плана за възстановяване да не дойдат тази година и да търсим заеми

Имаше 65 предложения между първо и второ четене, общата сума доближаваше 1,6 млрд. да се увеличат разходите над предложената актуализация, заяви членът на финансовата комисия

Най-трудният момент е балансирането на „големия“ бюджет. Там имаше 65 предложения между първо и второ четене, общата сума доближаваше 1,6 млрд. да се увеличат разходите над предложената актуализация. Това заяви в предаването „Бизнес.БГ“ по БНТ депутатът от „Има такъв народ“ и член на комисията по бюджет и финанси Пламен Данаилов.

Ние не се съгласихме, защото колегите не казаха как тези мерки ще се финансират след това. Просто искаха „Дайте да дадем“, каза Данаилов.

Добавката от 120 лв. за пенсионерите до края на годината ще струва 700-800 млн. лева.

За Плана за възстановяване и устойчивост депутатът каза, че има риск средствата по него да не се получат тази година, което ще наложи да се търсят начини за финансиране на разходи, като основният е заеми.

70 млн. лева са отделени за туризма, 20 млн. са предвидени за самонаетите лица, които пак ще могат да кандидатстват по определени критерии от МС и Министерството на финансите.

85 млн. са за земеделците, 15 млн. от тях са за пострадалите от градушките.

Кадър: БНТ

Подобни статии

Още в катергорията

Проф. Герджиков: Кирил Петков не е нарушил Конституцията

ГЕРБ станаха малко като прокажена партия, смята бившият служебен...

Адвокат Станислав Станев: Борисов, стига си подпирал ДБ!

Не знам как за толкова време и след толкова...