Домашен арест за Любомир Яков, който заплаши с убийство Ива Митева

От прокуратурата ще протестират решението на съда. Адвокатът на Любомир Яков каза, че на този етап подзащитният му не е дал обяснения по случая. Защитата е поискала съдебно-психиатрична експертиза

Софийският районен съд пуска под домашен 26-годишния Любомир Яков, задържан заради заплаха срещу председателя на парламента Ива Митева, предаде БНР.

Журналисти не бяха допуснати в залата по време на съдебното заседание. От прокуратурата ще протестират решението на съда. Адвокатът на Любомир Яков каза, че на този етап не е дал обяснения по случая. Защитата е поискала съдебно-психиатрична експертиза. Яков ще бъде под домашен арест на адреса на неговата баба.

Яков беше задържан в петък вечерта, около 24 часа след като на служебен имейл в правосъдното министерство е изпратил писмото със заплаха.

Стана ясно, че освен за убийството на Митева мъжът е изпратил още няколко писма със заплахи за още няколко души. Той е изпратил писмата от градинка до гарата в Стара Загора, като разследващите проверяват – коя от WiFi мрежите със свободен достъп е ползвал Яков.

Обвиняемият е криминално проявен и вече е осъждан за заплаха, че ще взриви една от автогарите в Пловдив.

Подобни статии

Кацаров: Ако мерките не сработят в следващите 10 – 15 дни, алтернативата е пълен локдаун

Детските ясли и градина няма да бъдат затваряни при никакви условия. Това...

Още в катергорията