Експерт от СЗО: Пандемията от коронавирус ще бъде овладяна през март 2022 г.

Много е важно, щом оставим този тежък период зад нас, да не забравяме научените уроци от COVID-19, каза ръководителят на Департамента по обществено здраве и околна среда към СЗО Мария Нейра

Ръководителят на Департамента по обществено здраве и околна среда към Световната здравна организация (СЗО) Мария Нейра е убедена, че ако темпото на ваксинация продължава все така ускорено по целия свят, пандемията от коронавирус ще бъде овладяна през март 2022 г.

В интервю за RAC1 испанската ендокриноложка посочи още, че краят на пандемията става все по-отчетлив, като подчерта, че ще се наложи да променим начина си на живот, за да не допускаме отново същите грешки.

Краят на пандемията определено наближава, но е много важно, щом оставим този тежък период зад нас, да не забравяме научените уроци от COVID-19. Хубаво би било да преосмислим начина си на живот, така че здравето ни да бъде много по-защитено в бъдеще, коментира още Нейра, цитирана от 20minutos.

На въпрос какво мисли за ваксинацията при децата над 12 години Нейра заяви, че на този етап не смята, че такава е необходима и че с връщането им в училище ще бъде възможно да се прецени дали тази възрастова група наистина представлява риск от заразяване или не.

Източник Новини.бг

Подобни статии

Какви са разликите между антителата след преболедуване и след ваксинация

иРНК ваксините не съдържат жив вирус и не оказват влияние върху...

Още в катергорията

Български лекар: Хапче срещу COVID-19 е 90% ефективно

Успехът е свързан с предотвратяване на хоспитализация, обясни д-р...

Времето – 28 ноември 2021 г.

Днес валежите ще спрат, облачността временно ще се разкъса,...