Иван Гарелов: Борисов не смее да се изправи срещу Радев, защото това ще е неговият край

Кой ще издава тези свидетелства за почтен и непочтен? И как ще работиш в един парламент с тези, с които не си в коалиция, ако са непочтени? Мисля, че тези красиви фрази са безсъдържателни. Този коментар направи пред БНР журналистът Иван Гарелов

Отказът на „Продължаваме промяната“ за предварително коалиране с „Демократична България“ може да е изненада за Христо Иванов, но новата партия не означава, че като продължава промяната, ще направи същите грешки като досегашните партии на промяната, които бяха в парламента. Ако „Има такъв народ“ запазят първото или второто място в следващото Народно събрание, а новата формация е на трето или четвърто, не можем да очакваме „Продължаваме промяната“ да определя бъдещата политика“, смята още журналистът.

Иван Гарелов коментира и предстоящите президентски избори, като категорично подчерта, че няма съмнение за това, че левите избиратели са „за“ Румен Радев и Илияна Йотова.

Въпросът е дали ще се мине през унижението при минаване през някакво съгласуване – игри на гордост. Трябва да се надмогне самолюбието на едната и на другата страна (БСП и президента – б.р.). Те са създадени един за друг. БСП не може да се сърди на Радев за това, че търси да разшири периферията на своите гласоподаватели и в дясно-център, като смятат, че това е насочени срещу БСП. Трябва ревизия на гордостта кой на кого е задължен, обясни той.

По думите на журналиста Бойко Борисов се страхува да бъде кандидат на ГЕРБ за президент, за да не загуби от Радев и „това да го изхвърли съвсем от политиката“.

Не виждам подходящи фигури за кандидати на ГЕРБ и десните, затова те се прикриват зад обяснения, че още обмислят, посочи Гарелов.

Според него невъзможността да се състави кабинет в следващия парламент би означавало и отказ от демокрацията.

Подобни статии

Доц. Киселова: Не сме обсъждали разпространения текст в работната група за българския закон „Магнитски“

Разпространената в медиите чернова на български вариант на закона „Магнитски“ не...

Още в катергорията