Иван Гешев напусна дом 5 на резиденция „Бояна”

Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина се помещава в дом 5 на резиденция „Бояна”, неочаквано се е изнесъл.

Договорът му е трябвало да бъде прекратен до първи октомври 2021 година, но още преди тази дата той и семейството му са напуснали вилата.

Информацията беше потвърдена от Министерски съвет, след въпроси, свързани с имуществената декларация на Гешев, подадена пред Инспектората на Висшия съдебен съвет, съобщи „Дневник“.

В нея той беше декларирал, че е живял под наем в апартамент от 57 квадратни метра, а наемодател е била администрацията на Министерски съвет. Цената е била 2200 лева.

От Министерски съвет и сега отказаха да уточнят дали декларираният от Гешев имот е именно въпросният дом 5, позовайки се, че информацията е лична.

От анализа на всички известни и потвърдени досега данни обаче, се разбира, че Иван Гешев е обявил част от имота и плаща за него, а другата част е наета от член на семейството му, който заплаща същата сума – 2200 лева.

„В случая се касае за хотелско настаняване в обект, който не е част от ведомствения жилищен фонд на Министерски съвет. Хотелското настаняване е при условията на услугата „дълъг престой“, дефинирана като настаняване в помещения, за не по-малко от три последователни нощувки, реализирани от един настанен“, пише в отговорите на Министерски съвет.

От тях се разбира още, че главният прокурор е започнал да пребивава там през юли 2020 година и договорът ще бъде прекратен към първи октомври тази година.

На уточняващи въпроси дали след първи октомври договорът ще бъде подновен, от правителствената пресслужба заявиха, че не е постъпвало заявление за нов договор и че дом 5 е свободен.

Предизвестието за напускане е било подадено на първи септември 2020 г. От прокуратурата засега не са коментирали случая и не отговориха на допълнителните въпроси.

Подобни статии

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард Алибегов са...

Още в катергорията

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард...

Да посегнеш физически на този фин човек не е акт на бунт, а простотия

Да посегнеш физически на този интелигентен, фин и възпитан...