И „Токуда“ опроверга Мангъров: При нас не е починал ваксиниран, прехвърлен от Инфекциозна болница

По-рано Мангъров заяви във Фейсбук, че Инфекциозна болница е разполагала преди с реанимация, но вече няма такова отделение и отговорност за това носи директорът ѝ проф. Татяна Червенякова

В реанимацията на болница „Токуда“ няма пациент, прехвърлен от Инфекциозна болница, който да е бил ваксиниран и да е починал от коронавирус. Това се посочва в позиция от здравното заведение след твърдението на доц. Атанас Мангъров, че такъв пациент е починал там преди три дни, съобщава БТВ.

По-рано Мангъров заяви във Фейсбук, че Инфекциозна болница е разполагала преди с реанимация, но вече няма такова отделение и отговорност за това носи директорът ѝ проф. Татяна Червенякова.

До размяната на обвинения между Червенякова и Мангъров се стигна след участие на инфекциониста в предаването „Тази неделя“.

Тогава той съобщи, че в отделението за коронавирус в Инфекциозна болница има хоспитализирани хора с ваксини срещу COVID-19, както и починали такива.

Днес проф. Червенякова заяви, че в лечебното заведение няма нито един починал ваксиниран пациент, както и нито един ваксиниран, който да е приет за лечение там. Единственият ваксиниран, който е попаднал в COVID отделението, е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние.

Последва отговорът на доц. Мангъров във Фейсбук с обвиненията към проф. Татяна Червенякова, които сега се опровергават от болница „Токуда“.

Подобни статии

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард Алибегов са...

Още в катергорията

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард...

Да посегнеш физически на този фин човек не е акт на бунт, а простотия

Да посегнеш физически на този интелигентен, фин и възпитан...