Кабинетът консултира с тристранката нови ковид компенсации

Правителството предлага ново подпомагане на гражданите и бизнеса

Кабинетът ще обсъди със Съвета за тристранно сътрудничество нови мерки в подкрепа на хората и бизнеса във връзка с ковид кризата.

Заседанието на тристранката ще бъде на 1 октомври в Гранитната зала на МС, съобщи правителствената информационна служба.

Кабинетът ще постави на масата три нови мерки.

Това са:

– Проект на Постановление на Министерския съвет за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работници и служители, и на самоосигуряващи се лица, осигурени в икономически дейности, за които са наложени от държавен орган временни ограничения за осъществяването им в периода на обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка. (нов вариант на мярката „Запази ме“)
– Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Постановление № 151 от 2020 г. (продължение на мярката 60/40)
– Проект на Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за попечителските съвети на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване и за консултативните съвети на фондовете за допълнително доброволно пенсионно осигуряване.

Подобни статии

Избраха трима представители на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД

Избрани са от общо 26 кандидати Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги...

Още в катергорията