Кадиев: Ако правителството и КЕВР не направят нищо за цените на тока, ще върнат ГЕРБ на власт

Взимайте решения. Иначе ГЕРБ се връща. Борисов вече твърди как ние сме виновни за високите цени, пише във Фейсбук лидерът на партия „Нормална държава“ и дългогодишен народен представител от БСП Георги Кадиев

Ако правителството и КЕВР продължават да не правят нищо по отношение на цените на ел.енергията за индустрията, ще върнат ГЕРБ на власт.

Само от днес излязоха данни за ново поскъпване на основни храни, а БДЖ обяви скок на билетите. Предстоят парно, вода и какво ли не. През януари цената на ел.енергията и за бита ще скочи поне с 20%.

Има решения, които отдавна можеха да се вземат. Вчера предложих едно на министъра на енергетиката и шефа на БЕХ. Със сигурност има и други решения, предложени от други.

Не е моментът да се прехвърля топката. Приказки от типа „не се месим в търговската политика на АЕЦ и НЕК“, „няма парламент“, „не може служебно правителство да решава“ и пр. са просто бягане от отговорност. След като гърци, италианци, испанци и румънци могат, и ние можем. Никой не се интересува служебно правителство или не.

Днес ел.енергията в България е 105.3 евро/мвтч. В Германия е 73 евро. Колко може да издържи нашата икономика така?

Взимайте решения.

Иначе ГЕРБ се връща.

Борисов вече твърди как ние сме виновни за високите цени.

Подобни статии

Българка живееща в Австрия: Алибегов лъже!

Тази сутрин Алибегов, каза абсолютна лъжа в ефира на Нова, че...

Още в катергорията

Българка живееща в Австрия: Алибегов лъже!

Тази сутрин Алибегов, каза абсолютна лъжа в ефира на...