Калоян Паргов след оставката на Герджиков: ГЕРБ се окопава

„В политиката важи правилото “Всичко е лично“. И причините са лични. Но очевидно зад всичко това, което се случва в държавата през последните две години, стои някаква тактика и стратегия на ГЕРБ за окопаване в местната власт и прегрупиране“, заяви пред Lupa.bg Калоян Паргов – председател на БСП-София

„Очевидно, всички рокади, които предстоят в местната власт, целят точно тази тактика и стратегия на ГЕРБ – поради невъзможност, въпреки първото място, което им дават социолозите в навечерието на парламентарните избори, да се възпроизведат в изпълнителната власт. Като група в СОС през последната година и половина сме искали не един и два пъти оставката на Герджиков, заради невъзможността му да овладее общинския съвет, поради високата степен на опозиционност. Преди 2019 г. – само в лицето на БСП, а след 2019 г. – вече и в лицето на ДБ и на независимия съветник Борис Бонев. Очевидно, че тези маневри на третия етаж целят точно това окопаване и вкопаване в местната власт“, допълни той.

„Питайте Герджиков с какво и на кого не е угодил. Аз казвам моята гледна точка като председател на най-голямата опозиционна група в Столичния общински съвет. Групата на БСП ще гласува против всяка следващо тяхно предложение за председател на Общинския съвет. Нека да е ясно, че отговорността за управлението на София е изцяло на ГЕРБ! За нас греховете на Герджиков са, че е съучавствал във всички решения на СОС, следователно – във всички проблеми в София, които не бяха решени през последните години“, коментира още Паргов.

„Дали БСП ще издигне и своя кандидатура за председател на СОС, ще го реши групата на свое заседание. Издигането на кандидатура означава претенция за управление на общинския съвет, което ни слага в една лодка с ГЕРБ като съуправляващи. Защото председателят, като пръв сред равни, ще трябва да се съобразява с мнозинството, иначе не би бил ефективен председател. От друга страна – нямаме шанс да надделеем, дори и ДБ да ни подкрепят, малко гласове не ни достигат – 4-5 гласа“, завърши Калоян Паргов.

Подобни статии

Ген. Атанасов: Борисов се опита да разколебае хората да се ваксинират, къде е прокуратурата?

Ген. Атанасов представи водача на листата на демократите в Кюстендил Николай...

Още в катергорията

Бойко Рашкков: Шеф на МВР при Борисов бил на заплата при наркобос

Собственик на фирма от магистралите изнася милиони в Дубай Собственик...

Вече е видно, че Професорът не разбира от политика

Професорът Герджиков, мераклия за президент, откакто го калесаха ГЕРБопитеците,...