Кои са жените зад дуото Петков-Василев

Друг човек от бизнеса – Даниел Лорер – също ще е част от „Продължаваме промяната“

Калина Константинова е една от жените, която ще застане зад дуото Петков-Василев в техния път към влизане в парламента. Това стана ясно на днешното събитие, на което бе обявен политическият проект „Продължаваме промяната“.

Кирил Петков и Асен Василев нееднократно коментираха, че зад тях ще има хора с доказани професионални качества. Константинова пък бе зам.-министър на икономиката при Петков.

Калина Константинова завършва икономика в Колеж Бард в Ню Йорк

и магистърска степен по Устойчиво развитие в Лондонското училище по икономика и политически науки във Великобритания. Тя е икономист, специализиран в сферата на икономическото развитие, със силен фокус върху предприемачеството. Работила е в частния, публичния и нестопанския сектор. Семейна, с едно дете.

Била съветник на Асен Василев по време на мандата му като служебен министър на икономиката през 2013 г., а през 2014-2017 г. е била съветник на вицепремиера Румяна Бъчварова по въпросите на административната реформа, припомня novini.bg.

„Отраснала съм в Овча купел, завършила съм в Щатите и в Англия. Учила съм икономическо развитие – или как една бедна страна може да стане богата. Живяла съм в Лондон, Париж, Сингапур, Ню Йорк и съм опознала крайната цел. С тази мисия се върнах в България“, разказа тя за себе си днес.

Деница Симеонова е другата дамско присъствие зад Петков и Василев.

Тя е изпълнителен директор на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE) и социален предприемач. Има магистратура по Електронно управление (на английски език) и е бакалавър по Индустриално инженерство (на английски език) в Технически университет – София.

„Бих искала младите българи да са по-уверени и по-смели да променят и въздействат за реорганизирането на системата. Смятам, че корупцията, и най-вече нейното неглижиране и приемане от страна на обществото, е другият проблем, който има нужда от скорошно решаване, първата стъпка от което е промяна на начина на мислене от ранна възраст“, заяви пред медиите Симеонова.

Яна Баламикова също застава зад идеите на „Продължаваме промяната“.

Тя е с опит в икономиката и сферата на биотехнологиите. Има дипломи от САЩ и Великобритания. Бивш зам.-министър е в икономиката в мандата на Кирил Петков.

Друг човек от бизнеса – Даниел Лорер – също ще е част от „Продължаваме промяната“. Той е бил вече в държавната администрация в служебното правителство на Марин Райков през 2013 г.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард Алибегов са...

Още в катергорията

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард...

Да посегнеш физически на този фин човек не е акт на бунт, а простотия

Да посегнеш физически на този интелигентен, фин и възпитан...