Крум Дончев: БСП ще отключи потенциала си

За нас от БСП имаше само един изход и той бе опит за диалог, в който да се намерят общите теми и приоритети, смята депутатът от 46 НС

Новите партии не успяха да спазят нито едно от обещанията си, а имаха шанс– да седнат на масата, да се договорят по политики и да създадат правителство. Не го направиха и съвсем нормално е българските избиратели да бъдат разочаровани. Българската политика е в състояние на кома. Това коментира народният представител в 46-ото Народно събрание от „БСП за България“ Крум Дончев в ефира на БСТВ.

„За нас от БСП имаше само един изход и той бе опит за диалог, в който да се намерят общите теми и приоритети. Народното събрание да не се превръща в един грозен театър, а да бъде реализация на идеи, политики и най-важното – законопроекти“, посочи той.

Дончев бе категоричен, че БСП би подкрепила всяко едно предложение, което е свързано с увеличението на доходите на българските граждани. Социалистът увери, че левицата ще продължи да се бори за нейното предложение за преизчисляване на пенсиите, защото то е логично и справедливо.
„Много голяма част от законопроектите и битките, които всъщност ние водихме и в парламентарна зала, и извън нея, се преповтарят като теми от нашите опоненти, дори и сега, като ще спомена “Автомагистрали”, ББР, концесиите, желанието ни за реформа в съдебната и изпълнителната власт, както и много други. Това доказва, че БСП е била категорично права за твърденията си“, коментира Дончев.

„Това, което мен истински ме накара да се чувствам добре и мотивиран в политиката, е положителния принос, който аз и моите колеги от БСП можем да дадем за обществото. Единствено само структурирана партия може да се справи с този порочен модел на управление и задкулисие. Вярвам в интелектуалния и експертен потенциал на структурите ни и най-вече в тяхната мъдрост и силно желание за промяна. Категорично ще разчитаме на обединените ни структури и тяхното силно активизиране по места. БСП трябва да отключи своя потенциал на сплотеност и единство, на екипност и отборен дух“, каза още Крум Дончев.

Подобни статии

Първан Симеонов: След 2 г. COVID-19 нито сме защитени от вируса, нито сме свободни

Експертите взеха властта и презрителното говорене по адрес на народа доведе...

Още в катергорията

Първан Симеонов: След 2 г. COVID-19 нито сме защитени от вируса, нито сме свободни

Експертите взеха властта и презрителното говорене по адрес на...

Атанас Пеканов: Зелената сделка е както опасност, така и възможност за България

Не трябва да се съсредоточаваме върху аванса, който България...