Манолова: Енергийният министър оставя заложените от Борисов мини да гърмят

Председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова заяви пред NOVA, че исканата от тях оставка на енергийния министър е всъщност знак към премиера в служебното правителство Стефан Янев.

„Все пак назначените от Румен Радев министри не са свещени крави и не са безгрешни. Всеки кабинет е ефективен толкова, колкото е ефективно най-слабото му звено. Начинът, по който се управлява енергетиката, бърка в джоба на всеки един гражданин”, заяви тя.

„Енергийният министър оставя заложените от Борисов мини да гърмят една след друга. Вижте какво се случи в икономиката, когато има смело поведение на министър в лицето на г-н Петков”, добави Манолова.

Според нея е необходим смел министър на енергетиката, който „да разсече корупционните схеми и да освети далаверите в сектора”.

По думите й драстичното повишаване на цената на тока влияе върху инфлацията и повишаването на цените на стоките от първа необходимост.

„Сметките на бизнеса ще доведат до фалити. Енергийният министър трябваше да участва в смяната на ръководството на борсата и на останалите държавни дружества свързани с енергетиката”, каза Манолова.

Председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова заяви, че категорично подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова за следващ мандат.

„Аргументите са ясни – Радев се държа достойно и единствен застана на страната на народа. Почтено поведение на държавен глава“, допълни тя.

Подобни статии

Местата в новия кабинет са разпределени: 8 за ПП, 4 за БСП, 3 за ИТН и 2 за ДБ

По-рано днес Нинова поиска да се подпише писмено споразумение Румен Гечев от...

Още в катергорията

Местата в новия кабинет са разпределени: 8 за ПП, 4 за БСП, 3 за ИТН и 2 за ДБ

По-рано днес Нинова поиска да се подпише писмено споразумение Румен...

В очакване на кабинет: По кои теми се договориха партиите и какво предстои

Четири партии, пет дни, 18 публични дискусии, десетки експерти...