Мартин Димитров: Третият път трябва да има кабинет, ще направим правителство

Няма вариант ГЕРБ да стане приемлив партньор, те тайно управляваха с ДПС, казва политикът 

Третият път трябва да има кабинет, ще направим правителство и „Демократична България“ ще бъде в центъра. При добрия сценарии „Демократична България“ и партньори създават правителство и първият ни партньор е „Продължаваме промяната“, това е естествената коалиция. По-добрият вариант беше да направим коалиция веднага, за да вземем първото място, има значение кой взима първия мандат. Това каза в „Денят започва“ по БНТ Мартин Димитров от ДБ.

Според него има потенциал „Демократична България“ да се бори за второто място и да покачи процентите си. „Няма вариант ГЕРБ да стане приемлив партньор, те тайно управляваха с ДПС“, допълни Мартин Димитров.

Той коментира издигането на кандидат за президент от ДБ така:

„Ръководството обсъжда темата, когато сме готови, ще обявим нашето решение, всички се бавят. Аз имам съществени различия с Румен Радев, относно „Белене“, относно отношенията с Русия“. Димитров поясни, че без „Демократична България“ е нямало да мине актуализацията на бюджета. Относно акцията в КЕВР Мартин Димитров уточни, че се надява проверките на ДАНС и МВР да дадат необходимия резултат.

„Инфлацията може да бъде овладяна чрез растеж на икономиката и привличане на инвеститори. Ако се препоръча от здравните власти ще сложа и трета доза ваксина“, каза още Мартин Димитров.

Подобни статии

Първан Симеонов: След 2 г. COVID-19 нито сме защитени от вируса, нито сме свободни

Експертите взеха властта и презрителното говорене по адрес на народа доведе...

Още в катергорията

Първан Симеонов: След 2 г. COVID-19 нито сме защитени от вируса, нито сме свободни

Експертите взеха властта и презрителното говорене по адрес на...

Атанас Пеканов: Зелената сделка е както опасност, така и възможност за България

Не трябва да се съсредоточаваме върху аванса, който България...