Мая Манолова: Синхронът между ГЕРБ и ИТН е показателен

„Относно бюджета се прие нашето предложение за повишаване на майчинството през втората година на минималната работна заплата от 650 лв. Това е важно за 30 000 майки. Нека да подчертая, че това са работещи жени, които са се осигурявали и които в този момент ще получат подкрепа“. Това изтъкна в кулоарите на парламента Мая Манолова от „Изправи се.БГ! Ние идваме!”.

„Приеха се и добри неща за българските пенсионери. Нашето предложение за 370 лв. минимална пенсия беше прието. Беше приета и предложената актуализация от служебния кабинет, което означава плюс 70 лв. за всички пенсионери.

Прие се и предложението до Нова година за месеците октомври, ноември и декември те да получават и плюс 120 лв. По този начин минималната пенсия става 490 лв.“, изтъкна още Манолова.

За скандала с Татяна Дончева тя заяви, че тези, които разпространяват подобни небивалици, ще си понесат отговорността пред съда.

„Това е тежко обвинение и в политически план, и в наказателен. Преди да се говорят подобни небивалици, човек трябва да си даде ясна сметка и какво ще последва. Ясно е, че атаката срещу нашата група, координирана от ГЕРБ и ИТН, продължава и не е спирала. Този синхрон между ГЕРБ, ИТН, включи се и главният прокурор, е показателен“, заяви Мая Манолова пред БТВ.

Подобни статии

В ЦИК гневни заради покана за среща от президентството: Твърдо ще я откажем!

“Предлагам учтиво, но твърдо да откажем тази покана от името на...

Още в катергорията

В ЦИК гневни заради покана за среща от президентството: Твърдо ще я откажем!

“Предлагам учтиво, но твърдо да откажем тази покана от...

От днес издават удостоверения след преболедуване

От днес издават удостоверения и след преболедуване с антигенен...