Най-скъпите LEGO комплекти в света

Конструкторите лего са любима настолна игра както за деца, така и цели семейства, които обичат да прекарват времето си заедно. Те са увлекателно и креативно занимание, осигуряващо забавление и развиване на стратегически умения. LEGO е съставен от многобройни малки части-тухлички, които са в различни цветове и форма. Когато всички фигури се сглобят в едно цяло, се получава завършен “строеж” в малки или по-големи размери. Някои комплекти са детски, а други колекционерски, като при втория вариант наблюдаваме и една доста по-висока цена. 

ЛЕГО
ЛЕГО

Какво развиват конструкторите

Те са играчки, които децата обожават. Многообразието от видове е впечатляващо, като всяко хлапе може да избере на каква тема да бъде неговият лего конструктор. Освен за развлечение, той би могъл да бъде използван и за обучение, разказват от онлайн магазин ozone.bg. Формирането на логическо и стратегическо мислене при най-малките е важно за техния висок академичен успех вбъдеще, което прави LEGO комплектите идеалното решение. Свързването на отделните елементи и съчетаването им по цветове развива въображение и пространствено мислене. 

Кои са най-скъпите LEGO комплекти

Някои видове LEGO комплекти се предлагат на доста високи цени, което поражда въпроса какво всъщност ги прави толкова скъпи? Освен тематиката на играта, броят на частите е също определящ, като едни от най-луксозните игри са:

  • Айфеловата кула (1:1000). Височината й е един метър в сглобен вид, а максималната стойност на тази изящна конструкция може да достигне до 4000 долара;
  • Тадж Махал. Този LEGO комплект е съставен от 5922 елемента и се предлага за отново няколко хиляди долара;
  • Хранителният пазар. Включва около 2300 части и струва 2000 долара. Конструкторът е истинско предизвикателство за феновете на ЛЕГО, които постоянно искат да подобряват уменията си на “строители”;
  • Карнавалната въртележка. Цветна и красива, тя е истински шедьовър на изкуството, който би могъл да бъде закупен на напълно заслужената цена от 4300 долара;
  • Статуята на свободата – висш пилотаж при LEGO конструкторите. Нейното сглобяване може да се сравни с виртуозно изпълнение, което ще спечели много аплодисменти. Тук говорим за цифра около 10 000 долара. 

ЛЕГО конструкторите са идеалният начин да прекараме както своето свободно време, така и на децата ни интересно, забавно, но най-вече различно. Подходящи са за малки и големи. Могат да се открият предложения на различни теми, в това число и комплекти с всички култови герои на Дисни. Възможно е да се възползвате и от онлайн поръчка с бърза доставка, което ще направи пазаруването за още по-лесно.

Подобни статии

Хороскоп – 20 октомври 2021 г.

Овен Днес си дръжте езика зад зъбите. Рискувате неволно да разкриете важни...

Още в катергорията

Хороскоп – 20 октомври 2021 г.

Овен Днес си дръжте езика зад зъбите. Рискувате неволно да...

Фън шуй техники, с които ще привлечете богатството в дома си

Фън шуй може да ви помогне да подобрите живота...

Как всяка мъжка зодия показва любовта си

Мъжете не могат да се сравняват в жените, що...