Настимир Ананиев: Напускаме Мая, готови сме да участваме самостоятелно на изборите

От партия „Волт“ заявиха, че напускат групата на ИБГНИ и ще обмислят различни варианти за явяване на предсрочните избори. Като аргументи за решението си, от партията посочват, че имат много разминавания с коалицията.

Като погледнете към парламента и се хващате за главата. Като активно протестиращ над 200 дена мога да кажа, че ние имахме много по-големи очаквания за промяна и не я виждаме. Държанието на всички се разминава с това, което искаме да се случи като цяло, обясни Ананиев пред БНТ.

Да, има криза, повече от една – трябва да има държавническо поведение и нормални взаимоотношения, допълни още той.

На въпроса дали ПП „Волт“ може да стане ракетоносител на евентуален политически проект на Кирил Петков, Ананиев заяви:

Първо се надявам да чуя ще има ли такъв проект – досега не съм чул заявка. Ако има такъв проект, той със сигурност ще прекрои това, което се случва в България и съм сигурен, че ще има опашка от желаещи кой да се включи. Профилът, който виждам в Кирил Петков и Асен Василев, е профилът на хората от „Волт“ – млади, амбициозни хора, които действат.

Готови сме да се явим самостоятелно, вторият вариант е да се явим в коалиция, ако намерим партньор, който да отговори на нашите очаквания и да подкрепи нашите политики. Разбира се, има трети вариант да не се явим, но да изразим подкрепата си към някой, допълни Ананиев.

Подобни статии

Съдът пусна листата на „Демократична България“ за Стара Загора

След като листата на "Демократична България" в Стара Загора не беше...

Още в катергорията