Путин е принуден да се самоизолира: Няколко десетки души от обкръжението ми са болни от ковид

Сред заразените са част от хората, които отговарят за сигурността на руския президент, и служители, грижещи се за различни аспекти от ежедневието му, отбеляза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

Президентът на Русия Владимир Путин, принуден да се самоизолира заради случаи на коронавирус сред контактували с него лица, заяви, че в обкръжението му има „няколко десетки“ болни от ковид, предадоха Франс прес и ТАСС.

„Знаете, че за жалост бях принуден в последния момент да отменя визитата си в Душанбе. Много съжалявам, но причината е, че в най-близкото ми обкръжение, както знаете, са открити случаи на заболяване от коронавирус“, каза днес руският президент, говорил чрез видеовръзка на срещата на върха на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС), започнала в столицата на Таджикистан.

„Това са не един, не двама, а няколко десетки души“, отбеляза Путин. Той се извини, че не може да присъства лично на срещата, и уточни, че ще остане в самоизолация „няколко дни“.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Путин трябва да остане в изолация поне една седмица заради безпрецедентно големия брой случаи на коронавирус в обкръжението му. Сред заразените са част от хората, които отговарят за сигурността на руския президент, и служители, грижещи се за различни аспекти от ежедневието му, отбеляза Песков.

Той каза още, че дейността на Кремъл не е засегната и самият Путин работи нормално от резиденцията си в предградие на Москва.

Всички заболели от ковид в обкръжението на руския президент не са се реваксинирали навреме. Те страдат от безсимптомни и леки форми на заболяването, уточни Песков.

Източник: БТА

Подобни статии

Германия призова Конгреса на САЩ да не налага санкции на „Северен поток 2“

Германското правителство призова членовете на Конгреса на САЩ да не санкционират...

Още в катергорията

Германия призова Конгреса на САЩ да не налага санкции на „Северен поток 2“

Германското правителство призова членовете на Конгреса на САЩ да...

Макрон съобщи в „Туитър“, че си е поставил бустерна доза ваксина срещу коронавируса

Френският президент Емануел Макрон публикува съобщение в "Туитър", за...