Първан Симеонов: Радев може да загуби само от…Радев

Не бих го посъветвал да влиза в ролята на архитект на коалиционно правителство, заяви социологът

„Има доста силна кандидатура в лицето на Радев и всички останали мислят, че ще участват на президентските избори заради самото участие. Победата на Радев не е предопределена, но не са много хората, които биха тръгнали на такова състезание с надеждата, че ще го спечелят“.

Това каза пред БНТ социологът Първан Симеонов.

„Изходната позиция на Радев е много добра и той доста добре менажира тази мрежа. Новите играчи Кирил Петков и Асен Василев подкрепят Радев, БСП го подкрепят, дори сред подкрепящите „Демократична България“ хора има такива, които подкрепят Радев. Борисов, ако излезе, ще е в губеща позиция. Не толкова ГЕРБ може да победи Радев, колкото Радев може да направи някаква грешка от подценяване“, заяви Симеонов.

 

„Голямата обединяваща фигура от протестите е Радев. Той ще бъде в центъра на политическото у нас през следващите месеци и години. Той не е спойката на политическите сили от протеста, той е синхронизаторът. Сега, при появяването на партията на Петков и Василев, е много по-вероятно тази спойка да стане“, каза социологът.

Първан Симеонов допълни, че не би посъветвал Радев да влиза в ролята на архитект на коалиционно правителство, тъй като, ако то няма успех, той също ще понесе щети.

Кирил Петков и Асен Василев може да се окажат ключът към отключването на заключената, или както би казал народът, закучена ситуация у нас. Те носят нов език. Те правят ремонт на ремонта на държавата. Те не слагат червени линии, а предлагат гъвкавост. Те са ключ, защото са безкрайно гъвакви. Имат президентска легитмиация, но не са проект на президента. Те имат политически качества, завърши Симеонов.

Подобни статии

Слави Василев: Борисов научи хората да протестират

“Служебното правителство е подложено на натиск” Напълно е възможна вълна от протести...

Още в катергорията

Слави Василев: Борисов научи хората да протестират

“Служебното правителство е подложено на натиск” Напълно е възможна вълна...

Анна Заркова: Искат си Корупцията обратно

Големите работодатели и синдикати протестират заедно днес – една...