Радев е приел Кристалина Георгиева на 9 септември. И до този момент срещата е засекретена

От офиса на държавния глава съобщават за далеч по-маловажни срещи и събития на президента, а такава важна среда с шефа на МВФ остава тайна за публиката

Президентът Румен Радев е приел преди две седмици управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева. Това обяви тази сутрин финансистът Любомир Каримански и постави въпроса защо „Дондуков“ 2 крие тази среща.

По информация на Епиицентър.бг  Кристалина Георгиева посещава държавния глава н 9 септември сутринта. Ден преди това тя е получила приза „Доктор хонорис кауза“ на Американския университет в България.

Срещата Радев-Георгиева остава засекретена за публиката, което е крайно необичайно. От офиса на държавния глава съобщават за далеч по-маловажни срещи и събития на президента, а такава важна среща с шефа на МВФ остава тайна за публиката.

Две са възможните теми за разговор между Радев и Георгиева.

Първата – по това време се заговори, че ГЕРБ оглеждат Кристалина Георгиева за кандидат-президент. Възможно е Радев да се е опитал да се информира за намеренията на Георгиева за връщане в българската политика.

Втората тема – избор на нов шеф на БНБ. Или е било обсъждано нейното име, или тя е предложила възможна друга кандидатура.

Но това са само догатки. Защото информация към този момент няма.

Очаквайте подробности

 

Подобни статии

Все още няма следа от Евгения, която тръгна на фитнес преди 6 дни и изчезна в София

Позната на Евгения коментира, че тя има прекрасно семейство и страхотно...

Още в катергорията

Все още няма следа от Евгения, която тръгна на фитнес преди 6 дни и изчезна в София

Позната на Евгения коментира, че тя има прекрасно семейство...

Калоян Паргов: БСП е гласът на разума и стабилността

Ние сме способни да предложим политики, които да извадят...