Радев: Имам много приятели от ДПС, очаквам подкрепа и от тях

Никой от общинското ръководство не уважи визитата на президента в Кърджали

Президентът Румен Радев заяви вчера в Кърджали, че вече е време за коалиции и партиите са длъжни при третия опит да сформират редовно правителство, предаде БНР.

„Ако те успеят да изиграят тази роля – на диалога, на компромиса, на общия поглед за бъдещето на България, аз мисля, че ще имаме успех. Виждаме, че в продължение на два парламента ние имаме една стагнация в парламента, имаме една безизходна ситуация, която се повтаря. Надявам се една нова политическа формация да донесе раздвижване“, заяви Радев.

Президентът бе в Кърджали по покана на областния управител Даниел Делчев, като нито кметът Хасан Азис, нито негов заместник присъстваха на посрещането му. Въпреки че ДПС ще издигне свой кандидат за президент, Румен Радев очаква подкрепа от електората на тази партия:

„Никоя партия няма право да си присвоява гласа на хората, българите са свободни граждани, те могат да гласуват за когото решат. Познавам много хора от, както казвате вие, електората на ДПС. За мен те са приятели. Те са ми приятели от детинство и аз много добре знам отношението на тези хора към мен“.

Като индикация за подкрепа Румен Радев определи и регистрацията на БСП за участие в президентската надпревара. Той очаква изборите да бъдат още по-честни и се надява МВР и службите да представят пред медиите механизмите, по които са били купувани гласове, допълни БНР.

Подобни статии

Започна заседанието на правителствата на България и РСМ в София

Отношенията ни преди нашата среща в РСМ бяха в ниска точка,...

Още в катергорията

Кирил Петков: Напрежението се вдига, но не дрънчи на война

"Няма изключително напрежение относно ситуацията с Украйна. Присъствието на...

Язовир „Бели Искър“ е опасен, свикват спешна среща за състоянието му

Стената му е силно компрометирана, заяви управителят на Софийска...