Райна Кабаиванска: Чувствам се като будител. Като Христо Ботев с факел в ръка

„6-годишната ми внучка е родено артистче. С нея си говорим като стари съзаклятнички“, сподели примата

Оперната прима Райна Кабаиванска е в България за 21-то издание на своя майсторски клас.

„Много съм стара. Отидох в Италия, когато италианската вокална школа беше още жива, така че сега чрез моите майсторски класове се чувствам като будител. Като Христо Ботев с факел в ръка“, сподели Райна Кабаиванска пред Петя Дикова в предаването „Тази събота и неделя“ по бТВ.

„Навремето майка ми казваше: „Да не си мислиш, че си много умна и красива.“ Артистът става красив на сцената, защото вярва в това. Той се променя според ролята. Когато съм Дездемона, аз съм руса, а когато играя Тоска, съм брюнетка с ножа в ръка“, поясни примата, която е пяла на всички престижни сцени по света с най-добрите певци на своето време.

Тя разказа, че с Лучано Павароти са играли заедно само в „Тоска“, но пък са обиколили целия свят като тандем.

Певицата поясни, че фамилията й е Кабаиванска заради баща й Яким Иванов – ветеринар с развита фантазия, който е пишел книги. Той сам променя фамилията си на Кабаивански.

„Дъщеря ми прилича на мен само по външни черти. Тя е против театъра. Беше дребно същество на 3 години, когато каза: „Ненавиждам театъра“. И досега е с това отношение, защото театърът ме отделяше от нея. 6-годишната ми внучка обаче е родено артистче. С нея си говорим като стари съзаклятнички. Чувството да имаш внуче е невероятно! То е повече от любовта на майката“, призна Райна Кабаиванска.

Можете да видите примата на концертите на студентите от майсторския ѝ клас в Пловдив на 28 септември и в София на 1 октомври.

Кадър: bTV

Подобни статии

Принцеса Даяна предсказала катастрофата, в която намери смъртта си

Това се твърди в нов документален сериал за принцесата на Уелс Предстоящият...

Още в катергорията