СГС насрочи извънреден Конгрес на БФС на 12 октомври

Софийски градски съд официално насрочи конгрес на БФС за 12 октомври, съобщи БГНЕС. Решението е на база искане на минимум 1/3 от клубовете в България, които се подписаха под инициираната от екипа на кандидат-президента Димитър Бербатов подписка за свикването на извънреден Конгрес.

Това искане бе отхвърлено преди няколко седмици от Изпълкома на родната централа, тъй като уж били открити някои несъответствия в документацията. Съдът обаче не установи подобни несъответствия и прие искането като законосъобразно. Искането бе внесено в съда от адвокатско дружество „Динова, Русев и съдружници“, което движи делата на екипа на Димитър Бербатов и е пълномощник на 189 футболни клуба, които са поискали извънреден Конгрес.

Според решението на съда Конгресът трябва да се проведе на 12 октомври от 10:00 часа в зала 1 на НДК, а решението е окончателно и не може да бъде обжалвано. По този начин стана ясно, че искането на Бербатов и неговия екип за извънреден Конгрес е напълно основателно, въпреки че футболната централа отказа свикването му преди време и по този начин погази собствения си устав.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Ръководството на БФС вече веднъж понесе удар, след като Агенцията по вписванията отказа да обяви инициирания Конгрес през март 2022 година, тъй като не бяха спазени процедурите за свикването му. Това е втори подобен удар върху сегашното ръководство на родната централа.

„Съдът днес се произнесе по решението на клубовете и ние от тяхно име събрахме декларации за свикване на Конгрес. Съдът реши, както очаквахме, че Конгрес трябва да бъде свикан. Това е окончателното решение, не може да бъде обжалвано. Следователно БФС трябва да свика Конгрес. Датата е 12 октомври. Информирали сме УЕФА и ФИФА за това решение. Ако БФС откаже да го организира, ще го организираме ние. Надявам се УЕФА да изпрати делегати на Конгреса. Изпълкомът е днес в 14 часа. Незнайно защо медиите не са запознати с това нещо“, сподели Бербатов за bTV.

Подобни статии

Ударно качване на килограми от страна на Усик преди битката с Джошуа

Двубоят между двамата боксьори ще се проведе тази събота на стадиона...

Още в катергорията

Ударно качване на килограми от страна на Усик преди битката с Джошуа

Двубоят между двамата боксьори ще се проведе тази събота...

Футболна съпруга и сексбомба за пореден път провокира мъжете

Съпругата на футболиста Филип Джорджевич се показа в секси...

Левски и ЦСКА 1948 запазиха равен резултат през цялата среща

Срещата на "Герена" завърши 0:0, а домакините могат да...