СМЯХ И РЕВ! След Цвета и Луна, и агентът Миленков пожела да е президент!

„Още в първите часове след встъпването в мандат господин Миленов ще въведе с устройствен указ, съгласно Конституцията на България електронна платформа и ще даде правото на всеки гражданин да упражнява правомощията на президента“

Инициативен комитет щял да издигне кандидатурата на Росен Миленов за президент. Работилият по-малко от две години на най-ниската позиция в ДАНС все още акцентира върху „агентното“ си минало и не спира да обикаля медиите, за да „анализира“ службите.

Миленов напомни за себе си и по време на протестите, като нарочно провокира бившите си колеги, за да се обяви като първия арестуван на антиправителствените протести от миналото лято.

Днес стана ясно, че на Миленов му се дощяло да стане президент, като за целта Инициативен комитет ще издигне кандидатурата му под мотото „Президент – институция на народа“.

Пред БНР председателят на Инициативния комитет Иван Иванов обясни, че идеята за „народния президент“ се състои в това, че „още в първите часове след встъпването в мандат господин Миленов ще въведе с устройствен указ, съгласно Конституцията на България електронна платформа и ще даде правото на всеки гражданин да упражнява правомощията на президента. Ние акцентираме върху няколко от правомощията, но най-важното за нас е инициирането и провеждането на референдуми“.

Ако ви звучи екзотична идеята всеки, добрал се до интернет, да управлява като президент, то тя наистина е такава. Не отчитаме обаче факта, че от вчера стотици българи се опитват да се преброят електронно в платформата на НСИ (което е задължително), а системата ги изхвърля от претоварване, то представяте ли си какво би станало, ако всеки поне с малко комплекси си включи компютъра, за да президентства?

Миленов обаче е последователен в разбиването на политическата система. През последната годината той е чест гост в телевизията на Слави Трифонов и ИТН – онези същите „Има такъв народ“, които с действията си в парламента и с отношението си към другите партии доказаха, че не „изчегъртват“ нищо, а по-скоро помагат на чорбаджията на ГЕРБ да се върне в бяло. В едно свое интервю писателят Калин Тодоров определи този процес като: „Крилата на мафията, представлявани от Борисов и Трифонов, се обединиха пред общия враг – протеста“.

Трифонов неотдавна заяви, че партията му щяла да подкрепи президентската двойка Радев – Йотова на предстоящите избори. Сега неговият чест телевизионен гост може и да го принуди да се отметне, но едва ли някой ще е изненадан вече от погромното въздействие на ИТН в българската политика.

Не е ясно още колко ще мераклиите да гласуват за кандидат-президент като Миленов, с надеждата да управляват през гражданската му платформа. Ясно е обаче едно- политическата ни сцена се пълни все повече с меко казано екзотични фигури. Като патриотарката Цвета Кирилова, която между другото е брюнетка, но откакто се спряга в политическото пространство предсказанието на Ванга, че руса жена ще спаси България, г-жата създава работа на коафьора си да я изрусява.

Впрочем, Луна още ли не е обявила, че ще се кандидатира и на тези президентски избори?

Подобни статии

Аламанов: Когато истерията замъгли разума… Подкрепяйки „Труд“, активисти-ГЕРБ тъпчеха вестници по земята

Когато истерията замъгли разума... Активисти-ГЕРБ се опитаха да направят партизанска акция...

Още в катергорията