Стефан Янев: Държавата не може да си позволи да функционира в перманентна политическа криза

Предстоят тежки месеци и ще е необходимо да се полагат още повече усилия, така че проблемите на гражданите да бъдат решени по най-добрия начин и да се управляват ефективно наличните вече кризи, заяви премиерът

„Държавата не може да си позволи да функционира в перманентна политическа криза. Нуждаем се от правителство, подкрепено от стабилно парламентарно представителство, което да прави промени, да предлага смислени политически идеи и визии, които да бъдат подкрепени с необходимите законодателни инициативи. Защото българските граждани заслужават това. Защото България се нуждае от устойчива перспектива“, заяви Янев. Това каза служебният премиер Стефан Янев по време на назначаването на новото служебно правителство, предаде Агенция „Фокус“.

„Позволете ми най-напред да благодаря на президента за доверието и оценката на свършеното до момента от назначения служебен кабинет от средата на май. Доверие, което от името на новозначения служебен кабинет обещавам да бъде оправдано по най-добрия начин“, каза той.

„Позволете ми да се обърна към колегите, с които работихме заедно повече от четири месеца, да им благодаря за добре свършената работа, за работата в екип“, обърна се Янев към другите служебни министри.

„Новият служебен кабинет и неговите задължения могат да бъдат фокусирани в най-малко две направления. На първо място, това е организацията на честни и прозрачни избори, които за пореден път тази година ще бъдат организирани. Важна задача и тук е моментът да подчертаем, че изборите са фундаментът на демокрацията и аз се надявам българските избиратели да бъдат достатъчно мобилизирани и мотивирани при участие в предстоящите избори така, че да имаме ефективна и градивна конфигурация на политическото представителство в бъдещия парламент“, каза той.

 

Служебният кабинет ще положи всички усилия интересите на българските граждани да бъдат защитени по най-добрия начин, заяви премиерът Стефан Янев.

„Едновременно с това искам да подчертая, че предстоящите месеци няма да бъдат леки. Не бива да се заблуждаваме. Предстоят тежки месеци и ще е необходимо да се полагат още повече усилия, така че проблемите на гражданите да бъдат решени по най-добрия начин и да се управляват ефективно наличните вече кризи, както и да се предотвратяват тенденциите за поява на нови такива“, каза той.

„Уверен съм, че следващият служебен кабинет ще се справи с това тежко предизвикателство и ще положи всички усилия интересите на българските граждани да бъдат защитени по най-добрия начин. Същевременно се надявам, че българските граждани ще бъдат взискателни. Ще поставят на дневния ред необходимото качество на предлаганите позиции и политики и делата ни“, подчерта Янев.

„Ако трябва с една дума да обобщя това, което ни мотивира в престъпване в длъжност – думата е отговорност. Разбира се, както за служебния кабинет, който приключи дейности, така и за настоящия оценката ще бъде дадена от българските граждани, защото обществото е най-справедливия съдник. За себе си, в лично качество, мога да заявя, че ще работя съвестно и отговорно в интерес на страната си. Защото каузата е една – това е България и нейното благополучие“, добави той.

Подобни статии

Съдът пусна листата на „Демократична България“ за Стара Загора

След като листата на "Демократична България" в Стара Загора не беше...

Още в катергорията