Стефан Янев се отметна: Не знам каква партия правят Кирил Петков и Асен Василев

От президента Радев не съм чул да има желание да прави партия. Различните интереси трябва да седнат на една маса и да се разберат, посочва премиерът

Служебният министър-председател Стефан Янев се отметна от думите се от преди няколко дни, че подкрепя партията на Кирил Петков и Асен Василев и застава зад нея.Не знам каква партия правят Кирил Петков и Асен Василев“, заяви изненадво той в „Лице в лице“ по БТВ.

„От президента Радев не съм чул да има желание да прави партия“, посочи още премиерът.

И допълни: „Не, не сме се занимавали с купуването на партии“ във връзка с признанието на лидера на ПК „Екогласност“ Емил Георгиев, че Кирил Петков е искал да придобие цялата му формация – нещо, което бе потвърдено и от самия Петков.

Инфлацията излиза от прогнозните данни, цените на тока са обезпокоителни.

Това призна служебният министър Стефан Янев в ефира на БТВ. Той обясни това със световно явление – възстановяват се икономиките, замръзнали по време на първата пандемична година.

Цената на тока е много сериозен проблем, който няма краткосрочно решение. Сектор „енергетика“ се нуждае от стратегия, която да приеме парламентът.

В цял свят бизнесът търси евтина енергия, за да може да произвежда евтино и да бъде конкурентноспособен, подчертава Янев.

Премиерът заяви, че утре има среща на КЕВР с големите потребители на ток и министерството на енергетиката.

Различните интереси трябва да седнат на една маса и да се разберат, бе неговият извод.

Подобни статии

Българка живееща в Австрия: Алибегов лъже!

Тази сутрин Алибегов, каза абсолютна лъжа в ефира на Нова, че...

Още в катергорията

Българка живееща в Австрия: Алибегов лъже!

Тази сутрин Алибегов, каза абсолютна лъжа в ефира на...