Стойчо Кацаров: Експертният съвет още няма решение за третата доза на ваксината срещу COVID

Министърът на здравеопазването е поставил четири въпроса на Експертния съвет по имунопрофилактика, на които да отговорят

Все още Експертният съвет по имунопрофилактика няма решение за трета доза на ваксината срещу COVID. Това каза министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред журналисти в Народното събрание, предаде агенция „Фокус“. „Тогава, когато имат положително решение, ще бъде позволено“, заяви още министърът.

По темата за третата, така наречена бустерна доза от ваксината срещу коронавирус, заседава разширен състав на Експертния съвет по имунопрофилактика.

Министърът на здравеопазването им е поставил четири въпроса, на които да отговорят – удачно ли е да се поставя такава ваксина, колко време е необходимо между втората и третата доза, може ли да се прилага различна трета доза от първоначалната и при какви хора е подходящо да се прилага.

Комисията по здравеопазване реши на първо четене страната ни да дари ваксини на „Астра Зенека“ на Народна Република Бангладеш.

За целта депутатите в комисията ратифицирана на първо четене двустранно споразумение между България и Бангладеш и тристранно между двете страни и производителя „Астра Зенека“.

Окончателното решение ще бъде на пленарната зала.

Подобни статии

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард Алибегов са...

Още в катергорията

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард...

Да посегнеш физически на този фин човек не е акт на бунт, а простотия

Да посегнеш физически на този интелигентен, фин и възпитан...