Тошко Йорданов: Не сме знаели, че така се прави политика. Няма да играем по мръсни правила

„Хората помнят ефектни неща, а листчетата с „500к” са такива. Татянадончевищината, която се случи в този парламент, е нещото което винаги се случва. Така се правят мнозинства, управления, бюджети.

Това каза в ефира на Нова телевизия Тошко Йорданов от кулоарите на парламента, попитан дали 46-ият парламент ще бъде запомнен със скандала „500К“.

„Имате ли съмнение, че едно време „Атака“ така рязко подкрепиха кабинета на Орешарски. Така наречения златен пръст, който бе нарицателен за такова поведение“, добави Йорданов.

„Не сме знаели, че се прави по този начин политика. Имахме сериозни подозрения, но не съм предлагал, че към нас ще има такива предложения. Ние заявихме, че няма да играем по мръсните правила. Това бе психологически шок за нас“, коментира още лидерът на „Има такъв народ“.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Това е една от лъжите, които се разправят постоянно. Всички останали партии са били в този парламент под някаква форма. Христо Иванов е министър на Борисов. Татяна Дончева от комунист до не знам какво е в момента. Мая Манолова от БСП до протестър. Ние единствено не сме участвали в тези далавери. Шашавото е, че ДБ и ИБГНИ трябва да са наши естествени съюзници, но цялата им реторика е насочена срещу нас. Просто не разбират кой е врагът. Персонално е виновен Христо Иванов да няма правителство“, каза Йорданов.

„Това са факти. Всяко едно от нещата може да бъде проверено и то е така. Слушах и доста лъжи, че парламентът не е работил един месец. Защо никой не каза, че поправките в правилника на парламента, въведени от ДБ, му блокираха работата. ДБ вкараха поправка, че 72 часа трябва да отлежава един закон, а обвиняват Ива (б. р. – Митева), че не е свикала извънредно заседание. Големият враг на този народ е ГЕРБ. Надявам се да имаме здрав разум в следващия парламент да изчегъртаме ГЕРБ и след това ще се оправяме“, каза още той.

„Слуховете за моята смърт са строго преувеличени. Да преборим пилците на два месеца, желанията на някои хора ги обличат в прогнози“, коментира Йорданов.

„Петър Илиев не е бил член на партията. Ще разчитаме на неговата експертиза и в бъдеще. Нищо не се е променило в отношенията ни към Петър Илиев“, каза заместник-председателят на ИТН.

Подобни статии

Шефът на „Булгаргаз“: Не се знае ще има ли изобщо газ през зимата

За юли компанията иска цена от 186,47 лв., което е 32%...

Още в катергорията

Почина Виктор Вълков

На 86-годишна възраст почина бившият вицепремиер и политик Виктор...