Убийство в столичния квартал „Дружба“, обвиняемият остава в ареста

Около 01 часа през нощта на 11.09.2021 г. обвиняемият Ж.Т. умишлено умъртвил Т.М., като му нанесъл удар в главата. Деянието е станало на площадка пред денонощен магазин на кръстовището между ул. „Димитър Пешев“ и бул. „Искърско шосе“

Извършител на убийство в столичния квартал „Дружба“ остава за постоянно в ареста, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

Уважено е искането на Софийска градска прокуратура за определяне на най-тежката мярка – „постоянен арест„, спрямо 20-годишния Ж.Т., обвинен за извършено от него убийство, се казва още в съобщението.

Към момента са събрани доказателства за това, че около 01 часа през нощта на 11.09.2021 г. обвиняемият Ж.Т. умишлено умъртвил Т.М. (на 29 години), като му нанесъл удар в областта на главата. Деянието е станало на площадка пред денонощен магазин в столичния квартал „Дружба“, на кръстовището между ул. „Димитър Пешев“ и бул. „Искърско шосе“.

Съдът е приел доводите на наблюдаващия прокурор в Софийска градска прокуратура за това, че е налице обосновано предположение за авторството на престъпното деяние, което е с висока степен на обществена опасност. Наред с това има риск обвиняемият да извърши престъпление.

За такова престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от десет до двадесет години, съобщават още от прокуратурата.

Подобни статии

МВР арестува кмет на ГЕРБ трафик на бежанци

Полицията задържа по-рано днес кмет на Бойко Борисов за трафик на...

Още в катергорията

МВР арестува кмет на ГЕРБ трафик на бежанци

Полицията задържа по-рано днес кмет на Бойко Борисов за...

Бивш общински съветник във Вeлико Търново е обвиняем за купуване на гласове

Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“ Бивш общински съветник...

Задържаха дрогиран шофьор без книжка в Пловдив

Задържаха дрогиран шофьор без книжка при проверка в квартал „Кършияка“ в Пловдив, съобщиха...