Урсула фон дер Лайен отива в Скопие, за да обсъди спора с България

Ръководителят на Европейската комисия ще посети региона седмица преди срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се проведе на 6 октомври в Словения с лидери от региона

Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер потвърди, че председателят Урсула фон дер Лайен ще обсъди спора с България в Скопие следващата седмица, съобщи МИА.

 

От 28 до 30 септември фон дер Лайен ще посети всичките шест държави от Западните Балкани, започвайки с Албания и Северна Македония.

„Председателят заминава за Западните Балкани, за да потвърди ангажимента на ЕС към региона, това са партньори от ЕС, с които имаме много силни връзки и посещението ще бъде възможност за обсъждане на тези отношения, включително и този двустранен въпрос“, каза Ерик Мамер, говорейки за българо-македонския спор.

Ръководителят на Европейската комисия ще посети региона седмица преди срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се проведе на 6 октомври в Словения с лидери от региона.

Европейският съюз настоява, че тази среща на върха няма да бъде „среща на върха за разширяване“, а възможност за обсъждане на отношенията между ЕС и региона.

Източник: „Труд“

Подобни статии

Разумът надделява! И Сърбия въвежда COVID сертификати

Министър-председателят Ана Бърнабич каза, че епидемиологичната обстановка е катастрофална и че...

Още в катергорията

Разумът надделява! И Сърбия въвежда COVID сертификати

Министър-председателят Ана Бърнабич каза, че епидемиологичната обстановка е катастрофална...

Фон дер Лайен: Страните от ЕС да премахнат данъците върху енергията

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова...

Задължителна ваксина за депутатите в Канада

Канадските парламентаристи ще трябва да бъдат ваксинирани срещу коронавирус,...