Фейк нюз или липса на политическо мъжество?

Проф. Светлана Шаренкова: След месеци мълчание и загадъчни намеци приближените до предишната власт медии изригнаха: ГЕРБ, ДПС, бившето НДСВ (пък и среди от БСП!?) щели да подкрепят издигнатия от ИК ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков!? Ако това не е фейк новина, то излиза, че ГЕРБ и ДПС са в ступор и тотално са изпразнили „резервната кадрова скамейка”

 

След неспирните и додеяли на всички нападки на Бойко Борисов срещу президента Румен Радев и двете служебни правителства, очаквахме лично Той да има мъжеството да се кандидатира за президент. За да защити името си и позициите на своята партия и последователи! А ако не лично, то чрез някоя ярка фигура от ГЕРБ – някои от бившите министри Николай Младенов, Томислав Дончев и Даниел Митов или от кметовете Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. Преди ден новопроизведеният гербаджийски PR Нидал Алгафари (бивш червен такъв) хвърли „бомбата” – ГЕРБ ще издигне световноизвестен българин, неразведен, богат и с реализирани деца. Всеки би помислил ако не за затъналата в скандали Кристалина Георгиева, то преди всичко за футболния гений и български патриот Христо Стоичков, познат и на президенти, и на таксиметрови шофьори по цял свят. Но не би!

След месеци мълчание и загадъчни намеци приближените до предишната власт медии изригнаха: ГЕРБ, ДПС, бившето НДСВ (пък и среди от БСП!?) щели да подкрепят издигнатия от ИК ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков!? Ако това не е фейк новина, то излиза, че ГЕРБ и ДПС са в ступор и тотално са изпразнили „резервната кадрова скамейка”. Да си активист на модела ГЕРБ днес – след 12 години управление, съпътствано от кризи, корупционни и мутренски изпълнения, вече явно е белег, че си неизбираем и нежелан от хората! А политическата интрига, че среди от БСП биха гласували срещу Румен Радев за номинация на ГЕРБ, е жалък нонсенс, след като всички структури на социалистите с огромно мнозинство подкрепиха двойката Радев-Йотова за нов мандат. Нека политическите авантюристи не бъркат злобата, реваншизма и болното си подсъзнание с действителността, защото БСП е сериозна и идейна партия.

Но за друго иде реч днес! Жалко би било, ако е истина, че двукратният ректор на Алма матер, човек с класическа култура и европейско образование, проф. Герджиков е готов да пристане на гербаджиите. Да се съгласи да стане смокинов лист на политическите им срамотии и провали, а зад гърба му да се скрие „мъжкарят” Бойко Борисов. И най-вече – да изостави колегите си от академичната общност, пред които  преди по-малко от година представи визията си за развитието на Софийския университет за следващите 5 години. Тъжно за българското образование и духовност, ще бъде ако проф. Герджиков сложи това петно върху името си на учен, защото резултатът ще е по-плачевен даже от този на Цецка Цачева през 2016  г.

Безспорен фаворит за президент на 14 ноември е днешният държавен глава Румен Радев – патриот, офицер и държавник, утвърдил се като национален Лидер. Той и вицепрезидентът Илияна Йотова – ярък боец за социална България – доказаха, че държавността е тяхната кауза! Нека ги изберем от първи тур, за да не разходваме народна енергия и финансов ресурс, защото от тях тепърва ще се нуждае възраждането на Родината.  

Проф. Светлана Шаренкова

Подобни статии

Костадин от „Възраждане“ даде Киро на главния прокурор (ДОКУМЕНТ)

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, е подал сигнал до главния прокурор,...

Още в катергорията

Костадин от „Възраждане“ даде Киро на главния прокурор (ДОКУМЕНТ)

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, е подал сигнал до...

Протест пред президентството: ПП да връща мандата, позор и затвор за Петков

Национално движение "Хан Кубрат" организира протест пред сградата на...