Халил Летифов: Може и да излъчим наш кандидат за президент

Реваншизмът не работи – доведе до два провалени парламента, заяви депутатът от ДПС Халил Летифов, като намекна, че движението може да издигне свой кандидат за държавен глава.

Удовлетворени сме от приетото увеличение на пенсиите – това беше наше предложение, припомни депутатът. „Ние сме за актуализация на пенсиите, предвид тежките зимни месеци. Това не бяха пари, раздавани от джипката, а по правилата на парламентарната демокрация.“, каза Летифов, предава Lupa.bg.

Според него финансистите в правителството са приели, че мерките са изпълними и парите ги има.

„Това е мярка пряко за хората и мина по нормалната парламентарна процедура“, допълни Летифов.

Във връзка със скандалите в Народното събрание, Летифов каза, че за съжаление това е част от парламентарния пейзаж, който не помага за издигане на авторитета на институцията.

„Това се дължи и на факта, че заявеното от протестните партии се провалиха – допълни депутатът от ДПС. Реваншизмът не работи. Видяхме едно противопоставяне. Това доведе до два провалени парламента. Трябва да разберем, че докато няма диалог и възстановяването на нормалността, това ще продължи.

Не бива някой да бъде натикван в ъгъла. Кризата вече е политическа и ако не намерим общ език резултатът в следващия парламент ще е същата. Правят се внушения. Всяка една политическа сила има своите приоритети.

Това, че подкрепяме различни политики на някоя политическа сила, не значи, че има сватба или коалиция. Това политическо говорене засили раздора между политическите сили. Ние пряко носим отговорност за политическата криза. Очаквам по-голяма нормалност в следващия парламент.“

„Ние критикуваме от 12 години модела на управление на ГЕРБ – отбеляза той. – Внушенията по определени казуси рушат доверието в институцията. Има си институционален ред, по който се доказват определени твърдения. Днес виждаме същия модел, но с обратен знак.“

Запитан дали ще подкрепят президента Румен Радев за втори мандат, Летифов каза, че са го подкрепили преди пет години, с условието да се премахне моделът „ГЕРБ“. „За нас реваншизмът не може да е начин на правене на политика – коментира той. – Това няма да реши проблемите на хората. Ако не възстановим нормалността в българската политика, ще загубим всички. Очакваме следващият президент да е обединител на нацията. Можем да излъчим и наш кандидат.“

него заради всичко това има риск България да загуби средства, тъй като ЕК настоява да обсъди Плана за възстановяване с редовно избрано правителство.

Подобни статии

Радев обсъди високите цените на тока и газа с експерти

На „Дондуков“ 2 бяха обсъдени възможните механизми от страна на държавата...

Още в катергорията

Радев обсъди високите цените на тока и газа с експерти

На „Дондуков“ 2 бяха обсъдени възможните механизми от страна...

Даниел Смилов: При втори тур ще е трудна прогнозата на президентските избори

„Дълго време Радев беше безалтернативен, нямаше друг кандидат. Сега...

Радев в супер форма: Направи 50 лицеви опори за 1 минута (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев показа, че не е забравил военната...