Барселона напуска „Камп Ноу”

Новината идва на фона на тежката икономическа криза, в която е изпаднал отборът, който преди месеци беше напуснат от най-голямата си звезда Лионел Меси

Барселона ще се премести на друг стадион, когато клубът започне планираната си модернизация на митичния „Камп Ноу”, предаде агенция AP, цитирано от fakti.bg.

Новината идва на фона на тежката икономическа криза, в която е изпаднал отборът, който преди месеци беше напуснат от най-голямата си звезда Лионел Меси. AP цитира думите на президента Жоан Лапорта. Лапорта заяви, че иска да започне дълго отлагания ремонт на „Камп Ноу” през лятото на 2022 година.

Той добави, че работата ще продължи 3-4 години, но Барселона ще трябва да намери друг дом само за максимум 12 месеца . „Обмисляме различни възможности, но най-силният кандидат е стадион „Йохан Кройф“, каза Лапорта пред каталунското радио Rac1. Стадион „Йохан Кройф” е мястото, където женският отбор играе и е част от тренировъчния комплекс на клуба в покрайнините на Барселона. Капацитетът на съоръжението е 6000 места, но може да бъде разширен.

Снимка: ALBERT GEA, ARCHIVES REUTERS

Подобни статии

Още в катергорията