Биляна Дудова за победата си в Осло – приложила нова хватка, която усвоява само от един месец

„Този път посвещавам повече от всякога тази победа на майка ми. За пръв път от 11 години, откакто съм без нея, ми се случи вечерта преди състезанието, когато легнах, в полусън да чуя смеха на майка ми. За секунди мина през главата ми. Казах си, че това е знак, че тя е с мен“, каза Дудова

Световната шампионка по борба в категория до 59 кг Биляна Дудова гостува в предаването „Тази събота“ пи BTV, където разкри сензационната си тайна за победата над японката Акие Ханай на финала в Осло. Оказа се, че именно на финала 24-годишната българка за първи път в кариерата си е приложила нова хватка, която усвоява само от един месец.

„Този път посвещавам повече от всякога тази победа на майка ми. Нищо случайно няма в моя живот. Преди да тръгна за състезанието в Унгария, почувствах, че ще стана първа. Реших да си направя тениска с нейната снимка. Бях на косъм от златния медал. Този път пак ѝ обещах, че ще взема световната титла за нея. За пръв път от 11 години, откакто съм без нея, ми се случи вечерта преди състезанието, когато легнах, в полусън да чуя смеха на майка ми. За секунди мина през главата ми. Казах си, че това е знак, че тя е с мен. През цялото време си казах „Мамо, моля те, бъди с мен и ми дай сили да спечеля и да покоря света“. Това ми беше знак. Състезанието го изкарах с усмивка“, обяви Дудова.

„Каквото и да се случва на лагерите, просто го забравям на състезанията. Концентрирам се, мобилизирам се и гледам да дам всичко от себе си. Щастлива съм, че всеки път успявам. С треньора много добре бяхме направили тактика как да надвия японката на финала. Дори тази хватка, която направих, никой не я беше виждал, за първи път я направих на състезание. Преди месец треньорът ми я показа“, допълни световната шампионка.

„Аз съм изключително щастлива. Няма по-голямо щастие от това да сбъднеш мечтата си, за която си се трудил години наред. Най-вече ме прави щастлива това, че направих щастлив един цял народ. Всеки път, когато някой шампион се прибере от състезание, по някакъв начин ние повдигаме духа на цял един народ. Искам да благодаря на всички хора, които ме подкрепиха, непрекъснато ми се обаждат и ми пишат – познати и непознати“, призна четирикратната европейска шампионка.

„От самото начало, откакто започнах да тренирам, съм си мечтала да покоря всички върхове. Ето че успявам. Труден е пътят, няма как. Важно е да ги преодоляваме. След всяка трудност ставаш все по-силен. На първото ми световно в Париж бях по-малка и неопитна. Борих се за бронзов медал, малко не ми достигна да го спечеля. Разочаровах се, но се мотивирах и си казах, че на следващата година ще бъда на финал. Наистина стана в Унгария. Успях да спечеля сребърен медал. Бях се разочаровала, не съм лакома за златни медали. Просто искам да бъда победител. Казах си, че ще си взема златния медал, той си е мой. 3 години чаках да участвам отново на световно, за да покажа какво мога“, завърши Биляна Дудова.

Подобни статии

Известна българска снаха и бивша кеч звезда продава свои разголени снимки

Всичките абонати на сайта на Лана получават ексклузивни клипове от „Тик...

Още в катергорията

Известна българска снаха и бивша кеч звезда продава свои разголени снимки

Всичките абонати на сайта на Лана получават ексклузивни клипове...

ММС отне лиценза на Автомобилна Федерация на България

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев издаде заповед,...

Димитър Бербатов се срещна с премиера Кирил Петков

Кандидат-президентът на БФС - Димитър Бербатов, и министър-председателят -...