Борисов за Радев: С духовното състояние на изпаднал в криза човек не искам да се занимавам

„Чух за намеренията на проф. Герджиков и аз осъществих връзката с него. Аз го потърсих“, разкри бившият министър на образованието в правителството „Борисов 3“ Красимир Вълчев

„С духовното състояние на изпаднал в криза човек не искам да се занимавам. Преди 5 години обясняваше какъв държавник съм.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод думите на президента Румен Радев, който днес обяви, че преди 5 г. Борисов се е крил под полата на Цецка Цачева, а днес се крие под тогата на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков.

Бойко Борисов се появи на изложба на Вежди Рашидов в новата Арт галерия Вежди и се пусна на живо във Фейсбук.

„Аз се занимавам с важни неща. Не ми се говори за духовното състояние на изпаднал в криза човек. Преди 5 години обясняваше какъв държавник съм, сега глупостите му нямат край“, отсече пред журналистите Борисов, който поздрави Вежди Рашидов за откриването на галерията.

„Не вярвам, че Радев може да каже тези неща. Ако е казал това, той не разбира какво е работил пет години. Вечерта след изборите, който стане президент, трябва да е президент на всички българи. Имахме 2-3 кандидатури – на Дончев (Томислав Дончев), на Митко Николов (кмета на Бургас Димитър Николов)… Преди 10-ина дена дойде Краси Вълчев и каза, че в академичните среди се обсъжда кандидатурата на проф. Герджиков“, разкри той.

„Радев не е такъв смелчага, та да казва, че се крия. Много са страшни с Бойко Рашков. Само да внимава какво му казва Деси, че там е по-друга ситуацията“, коментира Борисов.

„На нас ни трябва мир, смирение. Проф. Герджиков е ректорът на ректорите. Какъв по-голям обединител може да се намери? Приемаме, че Радев е прав, излизам аз и разделяме народа. Това ли търсим или търсим човек, който може да ни събере всички заедно“, попита лидерът на ГЕРБ.

По думите му Радев през цялото време се изявява и като диктатор, и като президент, и като управляващ.

„Мен ме интересуват парламентарните избори. Засега социологията е добра. Надяваме се да сме първа политическа сила. А на другите избори съм сигурен, че симпатизантите на ГЕРБ, а и много други хора ще подкрепят умен, красив образован, спокоен, нормален и добър човек пред диктатор. В това съм убеден“, отсече Борисов.

Той категорично заяви, че партията ще подкрепи проф. Герджиков, в комитета му ще влязат хора от ГЕРБ, а ректорът на СУ сам ще определи своето вице.

„Коя партия излъчи кандидат? БСП излъчи ли – не. „Демократична България“, „Има такъв народ“ излъчиха ли кандидат- не“, негодува председателят на ГЕРБ.

„Тези хора не могат друго, освен да атакуват. Чудовищна инфлация, цените рязко нагоре. Тежка ще е ситуацията на тези, които ще трябва да управляват през януари и февруари. Спад с 63% на инфлациите. Забраниха на журналистите да ходят да гледат кораба. Сигурен съм, че вече този кораб тече. Както каза Младен Маринов, ако бяхме ние на власт, сега щях да съм ги накарал с жива верига и кофи да го разтоварят този кораб“, продължи Борисов.

„Изведнъж Радев, както беше сам, сега ще загуби. Неговата игра е да се бият двама генерали, да разделят народа и през това време държавата да фалира. Предпочитам Банкя пред вила „Калина“ и неговите басейни и палати, в които живеят“, категоричен бе бившият премиер.

„Чух за намеренията на проф. Герджиков и аз осъществих връзката с него. Аз го потърсих“, разкри бившият министър на образованието Красимир Вълчев.

Той добави, че преди 10 дни е имало среща между него и проф. Герджиков, а след това е имало среща между него и Бойко Борисов.

Вълчев обяви, че проф. Герджиков има подкрепата на академичната общност и на почти всички ректори в страната.

„Надяваме се ние да сме само една от партиите, които ще го подкрепят. Оттук нататък той ще си търси подкрепа. ГЕРБ ще участва в президентската кампания, но, както лидерът на ГЕРБ каза, приоритет са ни парламентарните избори“, завърши бившият образователен министър.

Подобни статии

Ирина Тенчева и Армиите на Барби поклонниците

#Aко имате тийнейджър в дома си, вече вероятно сте наясно колко...

Още в катергорията