Борисов пред Митева в Пловдив: Януари ще останете без пенсии, ако продължите да подкрепяте Радев

„В 30-годишната ни история няма партия, която да е построила толкова. Това са фактите“, категоричен е Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Пловдив на среща с жените на ГЕРБ в града. Заедно с него са кандидатът за вицепрезидент Ненява Митева и еврокомисарката Мария Габриел.

Събитието се провежда в хотел „Империал“.

Борисов отново ще е водач в града под тепетата, следват от бившият кмет и настоящ градски лидер Иван Тотев и Радомир Чолаков, председател на ИК, издигнал двойка Герджиов- Митева в предстоящите президентски избори.

Еврокомисарят Мария Габриел поздрави Невяна Митева. „Нашата сила е даваме решения. Наша отговорност е да се пазим“, каза тя.

„Като наблюдавам това безхаберие и как стоят от страни и искат нещо да направят, но не могат. При това нещо не е ставало“, каза Дани Каназирева.

„Дойдох в „Тракия“. Едно време беше гордост, сега се е превърнало в едно опасно съоръжение. Месеци наред няма смяна на нито една мантинела или маркировка“, заяви в началото на своето изказване лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„За последните 10 години два пъти се увеличиха доходите“, каза още той.

„Имаме рекордна смъртност от катастрофи и от починали от Ковид. Средно по 100 човека на ден, българи почиват. Все едно няма никаква ваксинация, никакви ваксинационни планове. В същото време цяла Европа се отвори, защото имат по 70-80% ваксинирани. Българите гинем. Защо? Защото Румен Радев и Кацаров експериментират“, отсече още лидерът на ГЕРБ.

Борисов се възмути и от бездействието относно заседналия кораб, който е на път да потъне, а управляващите не са взели никакви мерки.

„Радев онзи ден каза една голяма глупост. Били заложени капани или бомби от предишното управление в енергетиката. 12 години, г-н кандидат-президент Радев, не 12 дни, имахме най-ниския ток и най-ниските горива и природен газ. Когато със стотинки се вдигаха, веднага започваха протести“, каза още бившият премиер.

„За 5 месеца токът от 70 лева стана 400 и аз мога да се обзаложа с кандидат-президента Радев, че ще стане до Коледа и 500“, каза Борисов и добави, че бюджетният дефицит ще отиде на минус 8.

„Какъв ще остане фискалният резерв, г-н Радев, след всичко това. Помните ли когато обяснявах колко е добре да имаме мазнинка, някой заделен лев. Имахме 12 млрд. лв. фискален резерв. Единствената тема беше колко още и къде пари да дадем“, отсече той.

„В 30-годишната ни история няма партия, която да е построила толкова. Това са фактите“, категоричен е Борисов.

По думите му по време на управлението на ГЕРБ сме се справили най-добре с финансовата криза и ковид кризата.

Лидерът на ГЕРБ попита отново какъв ще бъде фискалният резерв и как ще се гарантират пенсиите през януари месец. „Януари ще останете без пенсии, ако продължите да подкрепяте Радев“, каза бившият министър-председател.

Снимка: БНТ

Подобни статии

Нови правила за влизане в България

Облекчават се условията за пристигащите туристи от страни в „червената зона” Нови...

Още в катергорията

Нови правила за влизане в България

Облекчават се условията за пристигащите туристи от страни в...

Преговори за кабинет: Среща на лидерите на ПП и ДБ

Очакванията са до откриване на 47-то Народно събрание в...

Времето – 1 декември 2021 г.

Днес ще е ветровито с умерен и временно силен...