Бюрото по контрол на СРС призна: Имало е незаконно подслушване

Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства е констатирало, че спрямо 37 граждани са искани, разрешени и прилагани специални разузнавателни средства. Това е установено от приключени 202 преписки, става ясно от съобщение публикувано на сайта на бюрото. И с признание в послепис: Че за двама от сложените „на слушалка“ граждани срс-тата са били приложени незаконно

От НБКСРС посочват, че в периода от 01.05.2021 г. до 30.09.2021 г. при тях са постъпили 116 сигнала от граждани, с твърдения, че спрямо тях са прилагани неправомерно СРС.

От тях 64 сигнала са от лица, посочили данни, че по отношение на тях има прилагани незаконосъобразни СРС в качеството им на ръководители или членове на политически партии, и участници в протестите през лятото на 2020 г.

Освен това, по повод писмо постъпило от временната парламентарна комисия за разследване на фактите около протестите миналото лято и подслушването на граждани и политици, от НБКСРС са се самосезирали по отношение на 141 граждани.

Към настоящия момент са приключили 202 преписки, а проверките по 55 преписки продължават, се казва още в съобщението.

Подобни статии

Тенчо Тенев: Всеки трети шофира в нетрезво състояние

Близо 30 на сто от проворените шофьори в София се качват...

Още в катергорията

Тенчо Тенев: Всеки трети шофира в нетрезво състояние

Близо 30 на сто от проворените шофьори в София...

Грандиозен скандал! ПП залага в програмата си „блокиране на медии“

Вървим към погазване на различното мнение и пълен контрол...