Велислав Минеков: Един от начините за спасяването на НДК е ГЕРБ да освободят офисите

“ГЕРБ са единствените, които не плащат нищо. Защо да не си платят тока, парното и площта, които обитават“

„НДК е на огромен минус. Нещата вървят към 90 млн. лева, не знам как да започнем спасяването му. Един от начините е да се освободят двата етажа от НДК (офисите там са заемани от партия ГЕРБ – б.р.). Аз показах вече документ, който е подписан от г-н Бойко Борисов – сам си е дал офиси, вземайки тези два етажа от НДК“. Това заяви пред БНР служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

По думите на партия ГЕРБ са единствените, които не плащат нищо: „Защо да не си платят тока, парното и площта, които обитават“.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Проф. Минеков коментира политическата обстановка преди предстоящите на 14 ноември избори, като заяви, че Кирил Петков и Асен Василев са „обречени на успех, това дава свобода на останалите да се насочат и да тръгнат към тях“.

„Правителство ще има, всички ще направят компромис. Аз просто ще ги поздравявам отстрани, нямам повече сили“, каза той.

„Духът на Аристотел срещна духа на Винету“, така проф. Минеков коментира номинацията на ректора на СУ – проф. Анастас Герджиков, за президент, подкрепена от ГЕРБ-СДС.

„Това е падение, жалко за г-н Герджиков. Смятам, че ректори и директори на училища не трябва да влизат в политическа битка“, заяви той и сподели:

„В краткото минало видях как може да се изберат ректори, посредством политически натиск, как да бъде обработен Студентският съвет, как да бъдат притиснати преподавателите, дори да има лек протест, дори да се измисли донос. Това се е случвало с ректори в страната“.

Служебният министър на културата смята категорично, че трябва да има нов Закон за радиото и телевизията:

„При мен постъпиха много предложение за изменение и допълнение на стария ЗРТ, но има и предложение за нов закон. Старият е направен така, че да бъде част от костюма на всеки един управляващ, а това е щета, защото може да води до потисничество, насилие и щета върху свободата на медийното пространство“.

По думите на проф. Велислав Минеков средствата в ресора му са достатъчни за компенсации в Covid кризата: „В сектор култура близо 65% от работещите са ваксинирани“.

Подобни статии

Камионите на ГКПП “Кап. Андреево” вече са 1000. Инспектори напускат, не щат да са хамали

Хаосът на “Капитан Андреево” става все по-голям. Опашката от тирове, натоварени...

Още в катергорията

Камионите на ГКПП “Кап. Андреево” вече са 1000. Инспектори напускат, не щат да са хамали

Хаосът на “Капитан Андреево” става все по-голям. Опашката от...

Министър Денков: Възможно е учебната година да стартира около 7 или 8 септември

Според разчетите страната ни е последна по продължителност на...

Времето – 25 май 2022 г.

Днес ще преобладава слънчево време Около и след обяд над...