Вече е видно, че Професорът не разбира от политика

Професорът Герджиков, мераклия за президент, откакто го калесаха ГЕРБопитеците, все повече затъва в мъглата на древните си представи за света, България и политиката

„Кандидатът за президент Анастас Герджиков, който е издигнат от инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ, обяви в интервю за Би Ти Ви, че ако бъде избран за поста, ще бъде съставен правителство. Той обаче не даде конкретен отговор как ще стане това, след като в последните два парламента се стигна до провал заради отказа на повечето партии да се коалират с ГЕРБ, както и заради противоречия между т.нар. партии на протеста.“, информират медиите.

Откровено казано и в разрез със стандартите ми за общуване, налага се да кажа, че Герджиков трябва веднага да напусне ректорския си пост и да се оттегли от академизма. Може да вземе със себе си и своя патрон – Главатаря, и двамата да идат в някой от любимите манастири на Бойко. Видно е, че професорът нищо не разбира от политика, а вероятно и историята не му е силата. Приказките и намеренията на Герджиков са толкова ненормални, колкото и подарените от неговата вицка цветя втора употреба, дадени на едни нещастни дечица. Прочее, дали Герджиков е чел „Държавата“ на Платон? Може би само е превел този капитален труд, без да вникне в смисъла и съдържанието на сократическия диалог на Платон и Сократ за природата на реда и справедливостта и характера на праведния град-държава и на праведния човек.
Политическата глупост и гражданската неграмотност у нас са уморителни, мъчителни и досадни.

Любо Кольовски, фейсбук

Подобни статии

Емануил Йорданов: Искрено съжалявам, че Бойко Рашков не беше избран за главен прокурор

Изборите показаха какво се случва с партиите, които не оправдават доверието,...

Още в катергорията

Преговори за кабинет: Среща на лидерите на ПП и ДБ

Очакванията са до откриване на 47-то Народно събрание в...

Новозаразените с коронавирус за последнoто денонощие са 2681

Като излекувани са посочени 2557 души 2681 са новите случаи...