Вицепрезидентът Илияна Йотова: Аз съм за човека на действието, а не за човека на кабинета

„В крайна сметка г-н Герджиков си става една политическа фигура, защото неговата кандидатура си е политическа, зад нея стои партия ГЕРБ. От тук нататък ще разсъждаваме и върху тази плоскост“

„ДПС казаха, че ще направят всичко, за да не спечели Румен Радев втори мандат. Аз това „всичко” не знам как да го тълувам. Това минава през някакво физическо отстраняване ли? Какво е това всичко?”. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „На фокус с Лора Крумова” по NOVA.

„Г-н Герджиков си става една политическа фигура, защото неговата кандидатура си е политическа, зад нея стои партия ГЕРБ. Оттук нататък ще разсъждаваме и върху тази плоскост. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя заяви, че е против разделението генерал-интелектуалец. „Аз съм за човека на действието, а не за човека на кабинета”, каза Йотова. Тя обясни, че познава проф. Анастас Герджиков.

„Аз неведнъж съм гостувала в Софийския университет. Смятам, че се разбираме чудесно. Като опонент не го познавам, ще трябва да го чуем с първите му послания, с гледната му точка по различни теми – вътрешни и международни”, каза Йотова. Относно отказът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се кандидатира, Йотова каза, че е разочарована. „Очаквах този сблъсък. Четири години като че ли противопоставянето ни вървеше точно по тази линия – генерал и генерал, ако трябва да вляза във вашата стилистика и риторика, но той някак не посмя“, коментира още Йотова.

„Тогата е нещо много свещено и много специално особено когато се открива академичната учебна година. Възпитаник съм на Софийския университет и помня тогава в два случая, когато ме приеха и когато ми дадоха дипломата. Тогата се смята на символ на познанието, на истината, доста грубо е да се използва за политически цели“, коментира още вицепрезидентът. Относно това, че тя и президентът Румен Радев изгубиха подкрепата на ДПС, Йотова каза, че разчита на мъдростта на техните избиратели. „ДПС е политически фактор в България, не подценявам техните избиратели”, каза Йотова.

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...