Водолази се качиха на „Вера Су“

Операцията по огледа на плавателния съд се провежда в бурно море. Моторната лодка с екипа опита да доближи кораба, но това се оказа невъзможно

Специалисти с водолазна екипировка успяха да се качат на затъналия край Камен бряг кораб „Вера Су“, съобщи БНТ.

Изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ капитан Венцислав Иванов и главният директор на „Аварийно-спасителна дейност“ вицеадмирал Румен Николов трябва да направят инспекция на състоянието на заседналия край Камен бряг кораб „Вера Су“.

Задната част на кораба е потънала до дъното. В момента експерти правят опит да се качат, за да огледат какво е състоянието му. На място е катер на морските сили, който прави подхождане към кораба. Експертите трябва да проверят навигационната апаратура и да вземат документи, необходими на следствието, които капитанът не е взел при евакуацията на екипажа.

Двама водолази влязоха в морето и се отправиха към кораба.Последният водолазен оглед показа, че има множество пробойни по заседналия плавателен съд.

Ще бъдат взети проби от товара, ако експертите успеят да се качат на кораба. Има съмнения, че в азотния тор има и други вещества, които могат да предизвикат замърсяване. Ще се разследва дали институциите са реагирали навреме и адекватно на ситуацията.

Според синоптиците времето ще продължава да бъде дъждовно и вятърът ще продължава да бъде силен и през следващите дни. Метеорологичните условия ще се подобрят чак следващия понеделник.

Снимка: БНТ

Подобни статии

Божанков: Опозицията в БСП е на „играещите хоро“, те не искаха оставката на Гешев

Ако някой излезе извън формата на коалицията, която преговаря за ново...

Още в катергорията

Божанков: Опозицията в БСП е на „играещите хоро“, те не искаха оставката на Гешев

Ако някой излезе извън формата на коалицията, която преговаря...

Президентът Румен Радев свиква първото заседание на 47-ото Народно събрание на 3 декември

Президентът Румен Радев свиква първото заседание на 47-ото Народно...

Започват разговорите за разпределяне на министерствата в новия кабинет

Кирил Петков очаква да има редовно правителство до Коледа Очаква...