В ЦИК гневни заради покана за среща от президентството: Твърдо ще я откажем!

“Предлагам учтиво, но твърдо да откажем тази покана от името на ЦИК. Смятам, че не може да се провежда среща в администрацията на президента по въпроси, свързани с изборите”, коментира секретарят на комисията Севинч Солакова

Вълнение в Централната избирателна комисия (ЦИК) предизвика покана за среща по повод подготовката на изборите, отправена от администрацията на президента Румен Радев.

Около 16 часа шефът на комисията Камелия Нейкова съобщи, че е получила такова писмо от „Дондуков” 2. В него се уточнява, че срещата е предвидена за следващия ден, 26 октомври, от 13 часа. Планирано е да участват още представители на здравното и външното министерство, ДАНС, Националното сдружение на общините и държавната фирма “Информационно обслужване”, съобщава „Сега“.

Това, което смути комисарите, беше, че като място на срещата е посочена зала в президентството. “Предлагам учтиво, но твърдо да откажем тази покана от името на ЦИК. Смятам, че не може да се провежда среща в администрацията на президента по въпроси, свързани с изборите”, коментира секретарят на комисията Севинч Солакова.

В този момент микрофоните спряха, както непрекъснато се случва на уж публичните заседания на комисията, и не се разбра какви са реакциите на предложението й. Когато се включиха отново, членът на ЦИК Георги Баханов посочи, че подобни срещи винаги са се провеждали в комисията, която се помещава в бившия Партиен дом – точно срещу президентството. А Димитър Димитров напомни, че горе-долу по същото време имат насрочена среща с мисията на международните изборни наблюдатели от ОССЕ.

След известно чудене как да постъпят, комисарите решиха да отложат решаването на въпроса за по-късно.

Подобни статии

Учениците от 5 до 12 клас започват присъствено обучение от днес

С тест или зелен сертификат От днес извънкласните занимания на учениците в...

Още в катергорията

Учениците от 5 до 12 клас започват присъствено обучение от днес

С тест или зелен сертификат От днес извънкласните занимания на...

Преговори за кабинет: Среща на лидерите на ПП и ДБ

Очакванията са до откриване на 47-то Народно събрание в...