Георги Първанов: Късният Радев прилича на ранния Борисов

На следващите избори АБВ ще участва заедно с БСП на изборите

„Дебатът доста загрубя. Тъжно ми е, че президентът Радев изостави нормалния език. Струва ми се, че късният Радев е като ранния Борисов“. Това заяви президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов в предаването „Говори сега“ по БНТ.

„Статуквото и промяната е една измислена битка, една тебеширена линия. В крайна сметка ще се съберат в бъдещия парламент, няма да се разберат и отново ще отидем на избори“, прогнозира той.

„С появата на Лозан Панов балотажът става твърде възможен. Фаворит е президентът Радев, но и проф. Герджиков има своите качества. Всичко се случва на президентските избори“, каза Първанов.

„Всеки политик трябва да усети кога му е дошло времето и да се оттегли, но да помага. Класически пример за оттегляне е този на Александър Лилов. Не се бъркам в политическите процеси, не давам непоискани съвети. На предишните избори аз събрах БСП и АБВ, след разговор с Корнелия Нинова. В политиката не сме да се харесваме и обичаме, има задачи, които стоят над всичко. Левицата се представи на последните избори не зле. Промени трябва да има, едно отваряне на левицата към знаковите фигури от миналото в БСП, които бяха избутани незаслужено встрани. Тези хора биха могли да помогнат на партията“, смята Първанов.

„На следващите избори АБВ ще участва заедно с БСП на изборите. Това е стъпка, която се надявам да бъде разширявана. Искам да видя широка палитра в БСП“, призна Георги Първанов.

Подобни статии

Местата в новия кабинет са разпределени: 8 за ПП, 4 за БСП, 3 за ИТН и 2 за ДБ

По-рано днес Нинова поиска да се подпише писмено споразумение Румен Гечев от...

Още в катергорията

Местата в новия кабинет са разпределени: 8 за ПП, 4 за БСП, 3 за ИТН и 2 за ДБ

По-рано днес Нинова поиска да се подпише писмено споразумение Румен...

В очакване на кабинет: По кои теми се договориха партиите и какво предстои

Четири партии, пет дни, 18 публични дискусии, десетки експерти...