Георги Свиленски: Отсега партиите да започнат да обсъждат най-спешните задачи на следващия парламент

Без БСП в следващия парламент няма да може да се състави правителство и БСП ще бъде партията, която ще получи мандата за съставяне на правителство, каза той

„Опитахме се и в 46-ия парламент да подходим с разумни решения и в диалог с останалите политически партии, за да има България правителство, но за жалост това не се случи и много шансове бяха пропуснати, а българските граждани разбраха кой носи отговорност за сегашната ситуация“, каза пред БНР Георги Свиленски от БСП.

Мотото на кампанията на социалистите е „Разумното решение“.
„Призоваваме още отсега партиите да започнат да обсъждат какво най-спешно ще трябва да се направи от ден първи на 47-ия парламент. И по тези важни теми да има съгласие, постигнато дори преди изборите и кампанията. Хората нямат време за пореден път в началото на парламента да се караме за мнозинства и кой ще ръководи комисиите. На дневен ред са бюджетът на държавата, повишаващите се цени на електро и топло – енергията, както и пандемията“, поясни още Свиленски.

Според него, въпреки първоначалните социологически проучвания, без БСП в следващия парламент няма да може да се състави правителство и БСП ще бъде партията, която ще получи мандата за съставяне на правителство.
Депутатът от БСП посочи, че според тях ГЕРБ не биха били част от конструкцията на едно бъдещо управление.

„Ние ще потърсим и ще говорим с всички други партии, които влязат в парламента, без ДПС и ГЕРБ, за да направим правителство, без да поставяме прегради и червени линии…“, каза още Свиленски.
По думите му електронното гласуване не е на дневен ред сега у нас, каквото предложение има от ИТН, защото то не е осигурено като липса на манипулации.

Свиленски преповтори мерките на БСП за първите сто дни на правителството да се намалят цените на стоките в малката „потребителска кошница“, както и актуализация на бюджетите за 2021 и 2022 година, защото време няма да има.

Подобни статии

Слави Василев: Борисов научи хората да протестират

“Служебното правителство е подложено на натиск” Напълно е възможна вълна от протести...

Още в катергорията

Слави Василев: Борисов научи хората да протестират

“Служебното правителство е подложено на натиск” Напълно е възможна вълна...

Анна Заркова: Искат си Корупцията обратно

Големите работодатели и синдикати протестират заедно днес – една...