Гешев: До дни ще бъдат създадени регионалните щабове за борба срещу купения вот

Ние призоваваме за синхрон между институциите, а не всяка институция да работи сама за себе си, казва главният прокурор

До дни ще бъдат създадени регионални щабове между МВР, ДАНС и прокуратурата, които ще си сътрудничат в мерките срещу купения вот, обяви обвинител номер 1 Иван Гешев в Стара Загора. В града Гешев се срещна с близки на пострадалите три жени, които бяха блъснати на тротоара в началото на месеца. 18-годишният шофьор Никола Михайлов остава под „домашен арест“ с електронно устройство за наблюдение, потвърди днес тричленен състав на Старозагорския окръжен съд.

„Ние сме били винаги безкомпромисни в тази наша работа. Ние призоваваме не да сме безкомпромисни, защото ние сме безкомпромисни, Прокуратурата. Ние призоваваме за синхрон между институциите, а не всяка институция да работи сама за себе си, да прехвърля отговорността на други институции и съответно това да води до недобри резултати“, каза главният прокурор, цитиран от БНР.

Иван Гешев обяви още, че атакува пред Конституционния съд прехвърлянето на дълготрайните материални активи на Бюрото по защита на свидетели от държавното обвинение към Министерството на правосъдието.

 

Подобни статии

Още в катергорията

Съдът остави зад решетките чужденците, крали секретни данни от „Арсенал“

Тримата чуждестранни граждани - двама литовци и един руски...

ДПС с пакет от мерки срещу кризата

„Издигайки свой кандидат за президент, казваме – на България...