„Демократична България“ обяви водачите на листите си в страната

Съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов ще води листата в Пловдив-град и Велико Търново, а ген. Атанас Атанасов по традиция ще води листата в 23 МИР в София, съобщи пресцентърът на ДБ.

В 24 МИР – София водач ще е съпредседателят на „Зелено движение“ Владислав Панев. Другият съпредседател на движението Борислав Сандов ще е водач в Монтана. В 25 МИР – София начело ще застане Елисавета Белобрадова, информират от ДБ.

Експертът по изборния процес Антоанета Цонева ще води листата в Пазарджик.

Освен Белобрадова новите имена на водачи в сравнение с изборите през юли са трима. Разследващият журналист Зарко Маринов застава начело в Смолян, IT експертът Божидар Божанов ще оглави листата в София-област, а адвокат Полина Велчева, защитник по делото за полицейско насилие на 22-годишния Евгени Марчев, студент по право в Хага, е начело на листата в Шумен.

Общинските съветници Иван Димитров и Любен Иванов ще водят листите съответно в Благоевград и във Видин.

Заместник-председателят на Общинския съвет от ДБ Владислава Лакова ще е водач на листата във Враца.

Икономистът Ивайло Мирчев ще води листата във 2 МИР – Бургас, а композиторът Стоян Михалев е начело във Варна. Владислава Лакова, 6 МИР – Враца.

Земеделският производител Албена Симеонова ще е начело на листата в Добрич, а журналистът Вилдан Байрямова – в Кърджали.

Бившият кмет на Плевен и народен представител в 38-то и 43-то и 46-ото НС Найден Зеленогорски ще е водач в Плевен.

Велизар Шаламанов, зам.-министър на отбраната в периода 1998-2001 г. е начело на листата за Пловдив-област.

Дипломатът и журналист Стефан Тафров, който е и първият външнополитически съветник на президента Желю Желев, е начело на листата в Русе.

Юристът и преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Атанас Славов е водач в Стара Загора, а популярният актьор Веселин Калановски отново ще е водач на листата в Ямбол.

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...